Juventus konačno dočekao veliko pojačanje
Foto - Screenshot

Stigao je Manuel Locatelli

Juventus konačno dočekao veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Torinski Juventus danas će dobiti veliko pojačanje.

Novi član Stare dame iz Torina postat će sjajni veznjak Manuel Locatelli koji dolazi iz redova Sassuola.

Reprezentativac Italije silno je želio pojačati Bianconere. Pregovori između dva tima dugo su trajali, a dogovor je konačno jučer i postignut.

Locatelli se odmah zaputio ka Torinu. Stigao je kasno sinoć u ovaj grad, a jutros se pojavio na ljekarskim pregledima.

Nakon što završi sve potrebne preglede Locatelli će potpisati ugovor sa Starom damom koji će ga za klub vezati do juna 2026. godine.

Sassuolo će na ime obeštećenja za ovaj transfer dobiti 35 miliona eura, a treba svakako istaći da će po dogovoru prve dvije sezone Locatelli igrati kao posuđen igrač u Juventusu.

Protekle tri sezone Locatelli je igrao fenomenalno u dresu Sassuola. Zabio je sedam golova u 99 nastupa i privukao je veliku pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mnogi veliki timovi su ga željeli u svojim redovima. Međutim, on je samo želio u Juventus i ta mu se želja na kraju i ispunila.

Locatelli je ponikao u omladinskim selekcijama Milana. Odigrao je 63 utakmice za prvi tim Rossonera, ali su ga se na San Siru lako odrekli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti