Neuera su napala trojica protivnika na 40 metara od gola, nekoliko sekundi kasnije - ludilo!

Sjajni Nijemac

Neuera su napala trojica protivnika na 40 metara od gola, nekoliko sekundi kasnije - ludilo!

A. Čaušević

Manuel Neuer je već godinama među najboljim golmanima svijeta te ga mnogi opravdano smatraju najboljim čuvarem mreže svoje generacije. 

Niz je golmana koji imaju odlične reflekse i znaju izvesti čudesne odbrane, međutim niti kod jednog lopta nije sigurana u nogama kao što je to slučaj sa Neuerom.

Neuer je prepoznatljiv po tome da voli napustiti svoj gol i zaputiti se ka centru i to s loptom u nogama te tako jednostavno svom timu daje dodatnu opciju prilikom organizacije napada. 

Novi "izlet" Neuer je imao za vikend kada je na Allianz Areni Bayern bio domaćin Freiburgu. 

Sjajni Nijemac je 15-ak minuta prije kraja utakmice primio jednu loptu na 40-ak metara od svog gola, prema njemu su krenula trojica protivnika, ali panike uopšte nije bilo. 

Dok bi mnogi ispucali loptu u aut ili negdje drugo, Neuer je hladnokrvno odigrao prizemni pas prema naprijed i tako omogućio svom timu kreiranje sjajne akcije. Akciju pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, Neuer je izbacivanjem trojice protivika napravio višak, a nakon nekoliko pasova na tribinama je počela ludnica jer je Robert Lewandowski zatresao mrežu Freiburga i trasirao put ka novoj pobjedi.

Tako je njemački golman još jednom pokazao da se odlično snalazi i na poziciji tzv. libera, značajno bolje nego mnogi defanzivnci. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa lahko mu je driblat u ovoj amaterskoj ligi gdje igracima to nije glavni izvor zarade.Ljudi dodju s posla i odigraju utakmicu protiv bajerna.Umorni i ne da im se trcati.Ha ya
0 10
denimen9
Za Neuera i njegovo izletanje imam samo jedan odgovor, Dejan Stanković i vićemo se dječače mali plavi bavarski
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi