Neuer se slomio: Kao da mi je neko iščupao srce, ne mogu više s njim pjevati nacionalističke pjesme

Golman Bayerna sasvim iskren

Neuer se slomio: Kao da mi je neko iščupao srce, ne mogu više s njim pjevati nacionalističke pjesme

Esmer Oštraković

Prvi put nakon što je Njemačka reprezentacija doživjela debakl na Svjetskom prvenstvu, ali i nakon nesreće koje je imao na skijanju, intervju za njemačke medije dao je golman Bayerna, manuel Neuer.

Govorio je o mnogo toga, ali nekako najupečatljivije stvari bile su oko reprezentacije, te neke stvari koje je imao reći ljudima u Bayernu.

"Još uvijek sam tu. Iako neki ljudi imaju osjećaj da je previše starijih igrača, ja sam još uvijek tu i planiram tu i ostati", rekao je Neuer za njemačke medije.

Prvi put je Neuer progovorio o svemu što se dešava u Bayernu, od toga da je jedan od njegovih najboljih drugova Tapalović dobio otkaz u Bayernu, pa do toga da je klub doveo Yanna Sommera.

Neuer nikako ne može da se pomiri sa činjenicom i da shvati zašto je njegov najbolji prijatelj morao da ode iz kluba.

Oglasi

"Za mene je to bio onaj završni udarac. Onaj udarac u boksu kada već ležite na podu. Osjećao sam se kao da mi je neko iščupao srce iz grudi. To je najbrutalnija stvar u mojoj karijeri", rekao je Neuer, te je nastavio:

"Plakao sam cijeli dan, sve dok nisam zaspao kada je Toni dobio otkaz. Sramotno je da naš odnos mora ovako završiti. Toni me naučio mnogo, falit će mi pjevanje hrvatskih nacionalističkih pjesama sa njim", završio je Neuer.

Sve to je razočaralo golmana Bayerna, ali čak i bez svog najbolje prijatelja u ekipi, on želi da se vrati i da se izbori za mjesto prvog golmana u svom timu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naravno da će igrati onaj ko je najbolji. AKo želim da igram moram biti najbolji", rekao je Neuer i najavio je svoju borbu sa Sommerom.

Jasno je da će Neueru biti jako teško da vrati mjesto među stativama, posebno jer će dugo biti van terena, ali i zato jer je Sommer jako dobar golman.

Top Komentari

makelele
Hahahhaha koji ste vi ludaci, pa nijeNeuer rekao da ce mu nedostajati pjevanje hrvatakih Nazi-pjesama... hahahaha pa to da je rekao švabe bi ga se odrekle, sta izmisljate gluposti hahahaha Nigdje veze, njemci se trude maksimalno da zataskaju i prave se da nikad nista nisu imali sa nacizmom i strogo osudjuju i najmanje veze sa istim, tako da mi nije jasno kako ste mogli ovo napisati, otkud vam samo to, to da je neuer rekao, to bi naprosto bilo politicko samoubistvo i dolazak sa scene kroz mala vrata, odmah bi otkaz dobio u bayernu i elf bi mu zauvijek zatvorio vrata?
7 1
nakopitam
Jebbem li mu majjku nacionalisticku a ovom ****netu zelim da se nikad ne oporavi.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi