Bojkotuju mu treninge, dovode igrača kojeg ne želi, ali Tuchel je jutros bio nasmijan

Sjajne vijesti za Bayern

Bojkotuju mu treninge, dovode igrača kojeg ne želi, ali Tuchel je jutros bio nasmijan

Endin Čaušević

Thomas Tuchel našao se u velikom problemu na startu nove sezone kada je u pitanju golmanska pozicija jer je Bayern odlučio prodati Janna Sommera, a nisu doveli adekvatnu zamjenu. Međutim, Tuchel je jutros konačno dobio vijesti koje je čekao i koje mu vraćaju osmijeh na lice.

Sommer je u Bayern stigao početkom godine iz Borussije Monchengladbach umjesto Manuela Neuera koji je zadobio tešku povredu koljena na skijanju prošle zime i napravio klubu ogroman problem.

No, u Bayernu nisu bili previše zadovoljni partijama Sommera i odlučili su ga prodati Interu iako su bili svjesni da će na startu nove sezone imati dosta problema kada je u pitanju golmanska pozicija.

Tuchel je primoran da tu koristi Svena Ulreicha koji je već godinama rezervna opcija u Bayernu i bit će prvi golman još neko vrijeme jer je Bayern htio angažovati Kepu, ali se on predomislio u zadnji trenutak i otišao u Real Madrid.

Međutim, koliko god bila komplikovana situacija oko golmanske pozicije očito je Tuchel svjestan da se mora strpiti još neko vrijeme jer kako stvari stoje konačno će se riješiti i taj problem.

Oglasi

Naime, Tuchel je jutros imao razloga za osmijeh jer se Manuel Neuer pojavio na treningu s ekipom i za nekoliko sedmica jedan od najboljih golmana svijeta trebao bi se vratiti na teren što je za Bavarce sigurno ogromno olakšanje.

Neuer skoro deset mjeseci nije trenirao s ekipom Bayerna jer je nesreću doživio prije nešto više od osam mjeseci, a prije toga s reprezentacijom Njemačke nastupao je na Svjetskom prvenstvu.

Iako je bio na korak od odlaska iz Bayerna na kraju bi se Neuer mogao vratiti na velika vrata. Njegov povratak očekuje se sredinom idućeg mjeseca, odnosno nakon reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neuer je nedavno imao novu operaciju koljena i špekulisalo se da bi se mogao vratiti tek u januaru iduće godine, no njegov oporavak teče nevjerovatnom brzinom što je iznenadilo i doktorski tim Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi