Neočekivan gost na treningu Bayerna i veliki povratak koji se dogodio prerano

Neuer opet sa kolegama

Neočekivan gost na treningu Bayerna i veliki povratak koji se dogodio prerano

Edmir Škorić

Od početka 2023. godine nije ga bilo, propustit će i ostatak sezone, ali sada je s timom ponovo legendarni Manuel Neuer.

Neuer je početkom godine, a nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, doživio povredu tokom odlaska na skijanje, kada je slomio nogu. Čini se da njegov oporavak teče brže od očekivanog, pošto je Nijemac već prošao pripreme u Bayernovim objektima za treniranje.

Neuer želi što prije stati na gol i želi da se u potpunosti vrati u predsezoni, dok će preostale mečeve u Bundesligi odgledati sa tribina.

Slavnog golmana dočekali su Thomas Tuchel i saradnici i naravno da su svi sretni što bivši golman Schalkea izgleda dobro i što je sve bliže potpunom oporavku od nesretne povrede.

U njegovom izostanku, na gol je stao Yann Sommer, kojeg je klub doveo za osam miliona eura iz Borussije Mönchengladbach.

[twitter]https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1655866727396171778[/twitter]

Oglasi

Podsjetimo, neposredno nakon povrede Manuela Neuera u medijima su se razmatrali razni scenariji, čak i oni koji pretpostavljaju prerano umirovljenje ili povratak u igru tek krajem 2023. godine.

"Neuer želi biti 100 posto spreman u pripremama za novu sezonu i želi odmah dati do znanja da je ponovo broj jedan u Bayernu. Sve se događa mnogo ranije nego što su svi mislili", objavio je Bild.

Sky Sport je početkom maja objavio da će povratak Neuera na početku predsezone jako obradovati Thomasa Tuchela koji mu namjerava vratiti jedinicu. Osim toga, cijeni njegove liderske kvalitete, koje se osjeća nedostatkom u ekipi.

Neuer je u Bayernu od ljeta 2011. godine kada je došao iz Schalkea u slobodnom transferu i do sada je legendarni njemački golman upisao gotovo 500 nastupa za Bavarce, a na čak 233 utakmice je sačuvao mrežu.

Sa Bayernom ima rekordnih 10 naslova njemačkog prvaka, dvije Lige prvaka i dva Svjetska klupska prvenstva. Nada se da će mu saigrači donijeti u preostala tri kola i 11. naslov Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern tri kola prije kraja ima bod više od Borussije Dortmund, a za vikend dočekuje Schalke. Nakon toga ima još odigrati mečeve sa Leipzigom i Koelnom. Ako ostvari sve tri pobjede, Bayern je novi - stari prvak Njemačke, iako je sezona bila dosta turbulentna i problematična.

Klub je imao razne padove, rano ispao iz Kupa i Lige prvaka, a bilo je i raznih incidenata izvan terena, naročito nakon što je u martu umjesto Nagelsmanna na klupu stigao Tuchel.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi