Smijeh na press konferenciji njemačke reprezentacije: Kome je Neuer rekao da dođe u Bayern?

Očekuje ga u Minhenu

Smijeh na press konferenciji njemačke reprezentacije: Kome je Neuer rekao da dođe u Bayern?

Edmir Škorić

Kapiten Njemačke Manuel Neuer u šali je predložio transfer svom mlađem saigraču na press konferenciji u Kataru.

Njemačka reprezentacija trenutno se nalazi u Al-Ruwajsu, gdje se priprema za prvu utakmicu na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nijemci će 23. novembra u Dohi igrati protiv Japana i to će biti njihov početak borbe za trofej.

Na press konferenciji uoči utakmice protiv Japana na pitanja novinara odgovarali su Manuel Neuer i Youssoufa Moukoko. Golman Bayerna je na zalasku karijere, a 17-godišnjem Moukoku Svjetsko prvenstvo u Kataru prvi je veliki događaj u karijeri.

Unatoč godinama, napadač Borussije Dortmund već je postao važan dio kluba i reprezentacije. Ove sezone je u Bundesligi postigao šest golova na 14 utakmica. Ugovor sa Borussijom ističe mu na ljeto 2023. godine.

Hoće li Neuer i Moukoko biti saigrači od ljeta i u klubu? (Foto: EPA)

Jedan od prisutnih novinara upitao ga je da li planira ostati u Borussiji i potpisati novi ugovor ili možda ima želju da ide u neki drugi klub.

"Još uvijek imam vremena donijeti pravu odluku. Osjećam se jako dobro u Dortmundu, ali ne isključujem promjenu kluba. Sve ćete saznati uskoro - ostajem li ili odlazim", rekao je napadač kamerunskog porijekla.

Oglasi

Neuer ga je saslušao, a onda mu dobacio: "Dođi u Bayern".

Svjetsko prvenstvo u Kataru mogla bi biti prilika za Moukoka da se bolje pokaže svijetu. Njemačka reprezentacija izvučena je u grupi s Japanom, Španijom i Kostarikom.

Svi u Njemačkoj vjeruju u scenarij iz 2014. godine, kada je u finalu pobijeđena Argentina i kada je osvojeno Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Moukoku je igrao u posljednjoj prijateljskoj utakmici prije SP-a protiv Omana, koju je Njemačka dobila 1:0. Ipak, izašao je nakon 45 minuta, a zamijenio ga je Niclas Fullkrug, koji je postigao pobjednički pogodak.

Moukoko je veliki talenat i već je sad na meti najvećih timova Evrope, a mlade i perspektivne igrače koji zablistaju u Bundesligi obično dovodi Bayern, pa vidjet ćemo hoće li se na kraju Moukoko pridružiti Neueru.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi