Njemački nogometni savez sakrio datum rođenja Borussijinog dragulja Moukoka

Zašto?

Njemački nogometni savez sakrio datum rođenja Borussijinog dragulja Moukoka

Edmir Škorić

Službeni spisak njemačke nogometne reprezentacije za Katar je objavljen prije dva dana, a na njemu je bilo nekih očekivanih i neočekivanih promjena.

Njemačka je favorit za osvajanje Mundijala, a i ako to uradi, uradit će bez Marca Reusa, koji zbog povrede nije otputovao u Katar, dok je sa spiska izostao i iskusni stoper Borussije Dortmund Mats Hummels, a nema ni saigrača Edina Džeke Robina Gosensa.

Međutim, pozvan je Youssoufa Moukoko, jedan u nizu dragulja dortmundskog kluba, koji ima samo 17 godina. On mijenja povrijeđenog Tima Wernera.

No, njemački Bild danas je objavio kako u Nogometnom savezu Njemačke (DFB) kriju datum njegovog rođenja.

"Čudno: Moukoko je jedini igrač kojem nedostaje datum rođenja na popisu DFB-ovog tima objavljenog na internetu. Zašto?", upitao se novinar Bilda, pa obrazložio odgovor koji mu je dostavljen iz DFB-a:

"Jer je napadač BVB-a još uvijek maloljetan. DFB će njegovu dob objaviti tek 20. novembra. Na taj će dan Moukoko imati 18 godina, dakle punoljetan".

Oglasi

Moukoko će nositi broj 26 na Mundijalu, dok povratnik Mario Gotze nosi broj 11. Inače je uvijek nosio broj 19, s kojim je 2014. godine u finalu zabio gol Argentini za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu,

Inače, spisak reprezentacije Njemačke koja će igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Japanom i Kostarikom izgleda ovako:

Golmani: Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Kevin Trapp.

Odbrana: Armel Bella-Kotchap, Matthias Ginter, Christian Günter, Thilo Kehrer, Lukas Klostermann, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Niklas Süle

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Julian Brandt, Niklas Füllkrug, Leon Goretzka, Mario Götze, Ilkay Gundogan, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Jamal Musiala

Napad: Karim Adeyemi, Serge Gnabry, Kai Havertz, Youssoufa Moukoko, Thomas Müller, Leroy Sané.

Top Komentari

Klicko
8 crnčuga po mom nekom skromnom ali uvaženom mišljenju.Adolf se okreće u grobu kad vidi sastav tzv arijevaca
2 4
Arnel925
Ovoga su tek upisali u knjige poslije 12godina i sad kao 18 mu godina haha ima on 30
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi