Dvojica se radovala Neuerovom padu - Nakon ovih vijesti, Manuelu je svanulo, a njima smrklo!
Izgleda da će se Manuel Neuer vratiti među stative reprezentacije Njemačke.

Sjajni njemački golman

Dvojica se radovala Neuerovom padu - Nakon ovih vijesti, Manuelu je svanulo, a njima smrklo!

Eldar Ganibegović

Sjajni njemački golman, Manuel Neuer, noćna je mora za sve ostale njemačke golmane godinama unazad. Dvojica su se nadala njegovom padu zbog onoga što će nastupiti kasnije ove godine, no izgleda da je njima smrklo, a njemu svanulo.

Težak period je iza Manuela Neuera. Fantastični njemački golman doživio je tešku povredu i dugo je pauzirao. No, čini se da i u njegovom slučaju važi ona da poslije kiše dođe sunce.

Kraj 2022. godine za Manuela Neuera donio je krah na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon što je postala prvak u Brazilu 2014. godine, Njemačka je u Kataru drugi put u nizu (nakon Rusije 2018. godine) ispala već u grupnoj fazi takmičenja.

Nekoliko sedmica kasnije desila mu se velika katastrofa. Iako mu je to ugovorom zabranjeno, otišao je na skijanje. Tamo je slomio nogu, te je s terena izbivao sve do oktobra 2023. godine.

Međutim, sada je Manuel Neuer ponovo na svom radnom mjestu. Branio je ukupno 901 minutu ove sezone na 11 utakmica za Bayern, a na šest utakmica je sačuvao mrežu netaknutom.

Oglasi

Slijedi Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, Neuer se vraća

Od Svjetskog prvenstva Manuel Neuer nije nastupao niti za Njemačku. Iako će u martu mjesecu napuniti 38 godina, još uvijek nije rekao svoju posljednju riječ u selekciji Elfa.

Manuel Neuer branio je na 117 utakmica za Njemačku. Taj broj će se dodatno povećati. 

Jasno je da je golmanu Bayerna nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine želja osvojiti i naslov evropskog prvaka i to na domaćem terenu. Zbog toga će dvojici pasti mrak na oči.

Kako prenose mediji u Njemačkoj, plan Juliana Nagelsmanna je da Manuel Neuer bude prvi golman na Evropskom prvenstvu. To znači da u drugi plan idu Marc Andre ter Stegen i Kevin Trapp koji su branili dok je Neuer bio odsutan.

Njemačka je u odsustvu Manuela Neuera igrala ukupno 11 utakmica. Pobijedila je na samo tri, dvije remizirala, šest izgubila, a primila je čak 22 gola, odnosno dva po utakmici u prosjeku, što je previše za selekciju renomea Njemačke. Ter Stegen je branio na osam, a Trapp na pet utakmica. 

Njemačka je kao domaćin, jasno, smještena kao nosioc grupe A. Za protivnike će u periodu od 14. do 23. juna imati Škotsku, Mađarsku i Švicarsku.

U martu će Elf igrati dvije prijateljske utakmice. Francuska će biti protivnik 23. marta, a tri dana kansnije Nizozemska, te je za očekivati da već na tim mečevima ponovo vidimo Neuera na golu Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi