Pljuvao je Barcelonu i sudije, pa se ispostavilo da nije imao pojma o čemu priča - Dobio je dokaze
Žestok je bio Manuel Pellegrini nakon utakmice Betisa i Barcelone i smatra da je njegov tim oštećen (Foto: Screenshot)

Pellegrini se prevario

Pljuvao je Barcelonu i sudije, pa se ispostavilo da nije imao pojma o čemu priča - Dobio je dokaze

Midhat Šljivak

Barcelona je u odgođenom susretu 17. kola La Lige savladala kao gost Betis s 2:1 i nastavila je krupnim koracima gaziti ka tituli prvaka Španije i na terenu tim Xavija Hernandeza izgleda zaista dobro.

Teško gostovanje na Benito Villamarin stadionu u Sevilli prošao je odlično po Barcelonu koja je na kraju savladala domaći Betis s 2:1.

Katalonci su do trijumfa došli pogocima Raphinhe i Roberta Lewandowskog, a autogol Julesa Koundea vratio je nakratko nadu domaćim, koji međutim nisu uspjeli doći barem do jednog boda.

Nezadovoljan porazom nakon utakmice bio je trener Betisa Manuel Pellegrini. Istakao je trener domaćeg tima kako je prvog golu prethodio prekršaj nad njegovim igračem, a zatim je istakao i da su igrači Barcelone prevarili sudiju brzim izvođenjem prekršaja i s 'mjesta gdje nije napravljen'.

"Prvo je bio prekršaj nad Aitorom Ruibalom, a nije dosuđen. Potom su izveli prekršaj 20 metara bliže golu od mjesta na kojem je bio", rekao je Manuel Pellegrini nakon utakmice nezadovoljan porazom od Barcelone.

Međutim, katalonski Mundo Deportivo koji je usko vezan za Barcelonu, odlučio je odmah demantovati Pellegrinija i pokazati mu da nije u pravu.

Oglasi

Jasno su mu u svom jutrašnjem izdanju poručili da ne govori istinu i prikazali su da gotovo da nema razlike u mjestu na kojem je napravljen prekršaj i mjestu odakle je izveden.

"Snimak jasno pokazuju da je Frenkie de Jong izveo slobodan udarac tačno tamo gdje je Ruibal napravio prekršaj nad Gavijem. Akcija je sasvim regularna kao i Raphinhin gol usprkos Pellegrinijevim protestima", piše Mundo Deportivo.

I zaista s neutralne strane sve je izgledalo čisto i pobjeda Barcelone je bila sasvim zaslužena jer su u kompletnom meču bili mnogo bolji tim od Betisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su nakon 19 odigranih utakmica vodeći tim La Lige s 50 osvojenih bodova, osam više od drugoplasiranog Reala koji ima i meč manje kojeg večeras igra protiv Valencije.

Betis je nakon poraza od Barcelone na šestom mjestu s 31 osvojenim bodom i imaju dobre šanse da izbore nastup u Evropi naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Squadron
“I zaista s neutralne strane sve je izgledalo čisto i pobjeda Barcelone je bila sasvim zaslužena jer su u kompletnom meču bili mnogo bolji tim od Betisa.” S koje yebene neutralne strane, pa vi ste isti kao Mundo Deportivo, ako ne i gori što se tiče toga, koliko ste objavili tekstova do sada gdje se blati Real Madrid upravo od strane novinara koji su kao i vi usranke, subjektivni prema Barceloni, blatite njihove rivale ili ih branite protiv klubova protiv kojih igraju, ovo govorim kao navijač Chelsea, boli me ***** i za Barcelonu i za Real Madrid ali me neprofesionalnost na ovom portalu nervira i tjera da ga ****no izbrišem sa mobitela, to bi svakako i trebao jer od yebenih reklama ne mogu ni pročitati tekst koji je napisan, ****ni bug ne možete ispraviti, a pop up reklamu za ad block nabijem na *****, iksirat ću je svaki put, ad blocker je uvijek upaljen, od mene ćete dobiti ****inu što se tiče reklama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti