Barcelona komplikuje kao nijedan drugi tim, ali niko ih ne može zaustaviti
Barcelona se ponovo potrudila da namuči svoje navijače (Foto: EPA)

Novi trijumf Katalonaca

Barcelona komplikuje kao nijedan drugi tim, ali niko ih ne može zaustaviti

M. Šljivak

Barcelona je u odgođenom susretu 17. kola španske La Lige upisala veliku pobjedu na gostovanju kod Betisa. Bilo je 2:1 za Katalonce na Benito Villamarín stadionu i tim Xavija Hernandeza krupnim koracima korača ka tituli prvaka.

Katalonski velikan bio je bolji tim u kompletnom meču. Na kraju su nagrađeni s nova tri boda i to golovima Raphinhe i Roberta Lewandowskog, iako su strahovali do samog kraja.

Barcelona je krenula ofanzivno u ovaj meč, ali Betis se nije prepao katalonskog velikana, pa su i oni znali opasno napasti, no bez prevelikih šansi za domaći tim u 45 minuta.

Katalonci su druge strane u prvom poluvremenu imali dobre šanse da dođu u prednost. Pedri i Gavi su imali duele s golmanom Silvom, no ovaj zaustavlja njihove udarce.

Tresla je Barca mrežu Betisa u prvom poluvremenu. Raphinha se krenuo radovati, ali je sudija podigao zastavicu i ostlao je 0:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na otvaranju drugog poluvremena Pedri ponovo gađa u okvir gola Betisa. Ponovo je dobro gađao, Rui Silva ponovo izlazi kao pobjednik.

Oglasi

Nastavila je Barcelona s pritiskom na gol Betisa, a napadi su se isplatili u 65. minuti susreta kada gosti stižu do prednosti od 1:0.

Bila je to veoma lijepa i brza akcija Barcelone. De Jong izbacuje Baldea, ovaj centrira nisko na drugu stativu, a tamo je Raphinha koji zabija za 1:0.

Nemoćno je domaći sastav izgledao na terenu u ovom meču, a u 80. minuti Barcelona je završila posao drugim golom. Robert Lewandowski je na pravom mjestu na asitenciju Arauja i pogađa za 2:0.

Nije Barca mogla mirno završiti ovaj meč već se pobrinula da strahuje do samog kraja. Jules Kounde u 85. minuti pogađa za 2:1 i vraća domaći tim u igru.

Međutim, Betis nije uspio doći do boda. Na kraju je gostujući sastav uspio sačuvati prednost i doći do velike pobjede.

Barca ima 50 bodova iz 19 odigranih utakmica, a Kraljevi su na minus osam, no imaju i jednu utakmicu manje od najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 17. kolo:

Betis - Barcelona 1:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Bravo Barsa.
4 0
ubnt2
Šta komplikuju? Ekstra odigrali, top, šanse 2 gola i na kraju prime jedan i to autogol i sad ko ovi zayebani a samo tako mogu dati.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi