Manuel Pellegrini predstavljen u novom klubu, da li je on taj koji će posložiti kockice?

Čileanac se vratio u Španiju

Manuel Pellegrini predstavljen u novom klubu, da li je on taj koji će posložiti kockice?

Prije nekoliko dana je potvrđeno da se iskusni Manuel Pellegrini vraća u trenerske vode i da se vraća u Španiju, gdje je svojevremeno vodio ekipe Villarreala, Real Madrida i Malage.

Naime, Pellegrini je dobio posao u Betisu, a danas je i zvanično predstavljen na Benito Villamarinu.

Na 66-godišnjeg Čileanca u Betisu trenutno gledaju kao čovjeka koji bi pomoću svog iskustva i bogatog znanja mogao konačno posložiti ekipu u koju je u proteklom periodu uložen ogroman novac.

Već neko vrijeme čelnici kluba rade sve kako bi Betis došao u sam vrh španskog fudbala, ali rezultati se za sada ne podudaraju sa ambicijama. Ipak, možda upravo Pellegrini posloži kockice.

"Betis je izuzetno popularan tim, to svi znamo. Ne samo da je popularan među velikim brojem ljudi koji dolaze na utakmica Betisa, već je popularan u svim španskim gradovima", izjavio je Pellegrini na svom predstavljanju, pa dodao:

"Od trenutka kada sam prihvatio pondu, uvjeren sam da ekipa koju imamo na raspolaganju ima kapacitet da igra u skladu sa kvalitetom imena koja je čine. Vjerujem u njih. Mislim da u ekipi postoje igrači koji mogu igrati na puno višem nivou nego što smo to vidjeli od njih do sada."

Podsjetimo, Betis je u proteklom periodu uspio dovesi Nabila Fekira, nekoliko je poprilično velikih imena dovođeno i na posudbe, doveden je i u međuvremenu prodan Lo Celso, a veliki novac je potršen i na transfere Borje Iglesiasa, Juanimija, Williama Carvalha.

Vjeruje se da će i Manuel Pellegrini na raspolaganju imati značajan budžet, a navodno je Čileanac već izrazio želju da na Benito Villamarin dovede mladog fudbalera Reala Brahima Diaza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manuel Pellegrini je pored već pomenutih španskih klubova u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio i River Plate, Manchester City (titula prvaka Engleske), West Ham, kineski Hebei Fortune...

Inače, Betis je bio u potrazi za rješenjem na poziciji šefa struke od maja prošle godine kada je Quique Setien napustio ekipu. Nakon njega su se na poziciji šefa struke okušali Rubi i Alexis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi