Manuel Pellegrini potpisao za novi klub!

Iskusni Čileanac

Manuel Pellegrini potpisao za novi klub! · Zvanično

Iskusni čileanski stručnjak Manuel Pellegrini od danas i zvanično ima novi klub. 

Kako se to i najavljivalo u proteklim danima, Real Betis je danas potvrdio kako je Pellegrini njihov novi trener. Čileanac je potpisao ugovor do 2023. godine.

66-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je na klupi West Ham Uniteda, a prethodno se proslavio vodeći Villarreal, Malagu i Manchester City. Vrhunac karijere doživio je na klupi Real Madrida, ali tu se zadržao samo jednu sezonu.

Inače, prije nego što je potpisao ugovor s Betisom, Pellegrini se povezivao i sa Fenerbahčeom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipa Betisa mnogo ulaže posljednjih godina, ali svejedno loše stoji na tabeli La Lige gdje je tek na 13. poziciji. Čileanac će u narednoj sezoni vjerovatno imati zadatak da se pokuša izboriti za neko od mjesta koje vode u evropska takmičenja.

Top Komentari

NKZ1922
Bolje da su Bjelicu doveli
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije