Šok i nevjerica u Njemačkoj: Golmanu poznatog kluba "pukao film", cijenu je platio navijač!

Dramatično je bilo na stadionu Vanovia

Šok i nevjerica u Njemačkoj: Golmanu poznatog kluba "pukao film", cijenu je platio navijač!

Admin Čaušević
Teme:

Izgleda su uzavrele strasti u Ligama petice i da igrači sve češće potežu za nasiljem. Federico Valverde je u subotu navečer napravio incident na parkingu stadiona Santiago Bernabeu, dok je golman poznatog njemačkog kluba to uradio na tribinama.

Priča o tome kako je Federico Valverde napao igrača Alexa Buenu nakon što mu je vrijeđao porodicu je top tema u fudblaskoj Evropi. Veznjak Reala je udario šakom igrača Villarreala i sada se suočava sa optužbama.

Podjednako luda, ako ne i luđa scena, viđena je na stadionu Vanovia gdje je u sjajnom meču Bundeslige domaći Bochum izgubio derbi za opstanak protiv Stuttgarta sa 2:3.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka golman Bochuma Manuel Rieman je sebi dopustio da bude isprovociran od strane navijača i zatim je došlo do fizičkog obračuna.

Golman Bochuma u žestokom sukobu sa navijačem

Očigledno uznemiren zbog dobacivanja sa tribina Rimena se zaletio na tribinu i započeo obračun sa navijačem, a oko njih se vrlo brzo stvorila velika grupa ljudi.

Između ostalih saigrač Keven Schlotterbeck i tehnički direktor Marc Lettau su pokušali zaustaviti Rimeanan, ali bezuspješno.

Oglasi

Uslijedilo je nekoliko vatrenih sekundi lice u lice, dok zaštitari nisu odveli navijača, a Riemann se zaputio ka svlačionici.

[twitter]https://twitter.com/Topliss94/status/1645118261460123650[/twitter]

"Sve što znam da je Riemann bio vrijeđan, a zatim i fizički napadnu. Ne mogu da dajem svoj sud", rekao je trener Bochuma Thomas Letsch.

"Ako je došlo do fizičkog sukoba onda to uopšte ne valja. Ne trebamo ni biti vrijeđani kada nešto ne ide. Nasilju nije mjesto u fudbalu. A pod nasiljem se podrazumjeva i nešto verbalno."

Inače, Reimann je u duboku u sudijskoj nadoknadi zbog protesta, a zatim je uslijedio i obračun sa navijačem. Definitivno dan za zaborav za 34-godišnjaka koji je napravio i grešku kod trećeg gola Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo nije bio prvi put da navijači Bochuma žestoko vrijeđaju svoje navijače nakon domaćeg poraza. Slične scene su viđene i poslije poraza od Schalkea početkom marta.

"Nije u redu da se dešava nešto ovako. Još uvijek imamo sve u svojim rukama. Izgubili smo važan meč. Nema smisla da nas napadaju i vrijeđaju", rekao je napadač Philipp Hoffman.

Bochum je trenutno 15. na tabeli, a poslije poraza od Stuttgarta ima tri boda prednosti odnosu na poziciju koja donosi razigravanje za opstanak, te četiri boda viška u odnosu na zonu ispadanja.

Top Komentari

nakopitam
Ovako je varesanovic uletio na tribinu na Koševu i izprebijao nekoliko hordasa. Zato ga se ovoliko boje
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi