Seks skandal ga koštao posla u Ajaxu, a sada će zarađivati skoro tri puta više

Može mu se

Seks skandal ga koštao posla u Ajaxu, a sada će zarađivati skoro tri puta više

E. Ganibegović

Početkom februara mjeseca Marc Overmars završio je svoju epizodu u Ajaxu zbog seks skandala.

On je napustio mjesto direktora  nakon niza neprimjerenih poruka upućenih nekolicini zaposlenica Ajaxa.

Overmars, koji je tokom karijere igrao za Ajax, Arsenal, Barcelonu i holandsku reprezentaciju, ispričao se i rekao da se srami svog neprihvatljivog ponašanja. Iz Ajaxa je saopšteno da su se poruke događale u dužem vremenskom periodu.

Sada legenda holandskog fudbala ima novi posao, a bit će sportski direktor u belgijskom Royal Antwerpu.

Kako prenose beneluški mediji, Overmars će za taj posao biti bogato plaćen i to cifrom koju nieuwsblad.be naziva vrtoglavom.

Naime, bit će najplaćeniji sportski direktor u Belgiji s neto platom od oko milion eura godišnje, što je skoro tri puta više od onog što je zarađivao u Ajaxu gdje je imao 400.000 eura uz bonuse.

Inače, protiv Overmarsa je pokrenut i postupak da mu se zabrani rad u holandskom fudbalu, a on je rješenje pronašao u susjednoj Belgiji i to za mnogo veći novac.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Čisti dokaz da u svakom zlu ima i nešto dobro.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti