Marca: Manuel Pellegrini ima novi klub

Marca: Manuel Pellegrini ima novi klub

Nekadašnji trener Reala i Manchester Cityja Manuel Pellegrini na pragu je novog angažmana.

Čileanac nema posao otkako se u decembru 2019. godine razišao sa West Hamom. Od tada se njegovo ime dovodilo u vezu s nekoliko klubova, uključujući i Fenerbahče, no i dalje je na burzi rada.

A upravo to sada želi iskoristiti španski prvoligaš Betis koji je u potrazi za novim trenerom nakon smjene Rubija, a vodstvo kluba uvjereno je da bi zacrtane ciljeve mogao ostvariti upravo Pellegrini.

Pregovori se navodno vode već nekoliko dana i očekuje se da Betis samo ozvaniči saradnju sa povratnikom u španski fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Betis je odlučio svoj ambiciozni projekat povjeriti Pellegriniji", piše, između ostalog, ugledna Marca.

Pellegrini bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor sa Betisom, a u tom slučaju, to će biti njegov četvrti španski klub nakon Villarreala, Reala i Malage.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije