U Manchester stiglo važno pojačanje

United riješio pitanje veznjaka

U Manchester stiglo važno pojačanje

Edmir Škorić

Sve se brzo izdešavalo i Marcel Sabitzer napustio je Bayern te karijeru nastavlja u Manchester Unitedu.

Nakon što je Christian Eriksen doživio povredeu u utakmici Kupa protiv Readinga zbog koje će pauzirati do kraja sezone, Manchester United je morao da se aktivira na tržištu posljednjeg dana prijelaznog roka.

Klub nije dugo tražio veznjaka, ubrzo je krenuo u pregovore sa Bayernom i sve završio. Sabitzer je večeras krenuo na put u Manchester, nakon što ga je Bayern odlučio pustiti na posudbu do kraja sezone.

Menadžer Uniteda Erik ten Hag priznao je ranije na Deadline Day da bi bilo teško sklopiti ugovor za igrača ovako kasno i inzistira na tome da United ima dovoljno igrača unatoč izostanku Eriksena, ali se ipak posegnulo za privremenim pojačanjem u sredini terena.

Chelsea se također zanimao za Sabitzera, ali Plavci su na kraju bili fokusirani na rješavanje potpisa Enza Fernandeza, Argentinca koji dolazi iz Benfice za vrtoglavih 120 miliona eura.

Činjenica da su United i Bayern u različitim evropskim takmičenjima, a ne izravni rivali, mogla bi biti jedan od ključnih faktora u svakom mogućem dogovoru.

Oglasi

Bayern igra Ligu prvaka, dok Uniteda očekuje borba za trofej u Evropskoj ligi.

Sabtizer igra kao centralni vezni, ali i kao zadnji vezni, mada je čak znao da igra i na krilu ili kao centralni napadač, što bi moglo biti jako važno za Unitedovog menadžera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marcel Sabitzer karijeru je počeo u austrijskoj Admiri, a za prvi tim debitovao je 2010. godine. Nakon tri godine, otišao je u redove Rapida iz Beča, a onda je već u sljedećoj sezoni pojačao redove Leipziga, za koji je igrao sedam godina.

U Bayernu je od ljeta 2021. godine, kada je doveden za 16 miliona eura. Ima i 12 golova na 68 nastupa za Austriju čiji je član seniorske selekcije od 2012. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
OPREZ: Raja pazite sta pisete jer na portalu su primjeceni ozloglaseni engleski huligani Dragon from Šipovo koji se krije pod nikom @BHDragon i njegov partner Jure TakniMe poznatiji kao @YouTalkinToMe Sićušni su i pirgavi ali nemojte da vas to zavara. Opasni su i agresivni, naoruzani psovkama i uvredama a cesto znaju koristiti i velika slova i uzvicnike. Takodje se zna da su potpomognuti nekima domacim huliganima cija imena ce biti objavljena naknadno a pouzdano se zna da je jedan od saucesnika nama dobro poznati @pjanke.sa poznatiji kao “prijavimo mu komentar “ ili ukratko “prijava”
7 2
Sramota za ovakav klub kao sto je Mancheser United, kakvog su igraca doveli!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti