U Manchesteru u "pet do 12" dovode zamjenu za Eriksena, stigao im zanimljiv prijedlog

Potreban veznjak

U Manchesteru u "pet do 12" dovode zamjenu za Eriksena, stigao im zanimljiv prijedlog

Edmir Škorić

Manchester United je ostao bez danskog veznjaka Christiana Eriksena, koji ej povrijeđen i izbivat će skoro do kraja sezone, pa je engleski velikan prisiljen da potraži alternativu.

Eriksen je povrijedio zglob nakon duela sa napadačem Readinga Andyjem Carrollom u subotnjoj utakmici FA kupa. Eriksen je potom u drugom poluvremenu morao da napusti teren.

Eriksen je u Crvene vragove stigao prošlog ljeta iz Brentforda i odmah postao jedan od najboljih u klubu. Odigrao je 18 od 19 prvenstvenih utakmica, pet od šest utakmica EVropske lige, četiri utakmice Liga kupa i dvije utakmice FA kupa. Postao je jako važan za tim Uniteda i naravno da Erik ten Hag brine sada kada se povrijedio.

Sama je završnica prijelaznog roka i United je primoran da požuri kako bi pronašao veznjaka. Crveni vragovi su svjesni da će to biti jako teško, a bit će zadovoljni bilo kakvom vrstom posla, pa i posudbom do kraja sezone.

Na Old Trafford je stigao prijedlog od strane zastupnika belgijskog reprezentativca Yannicka Carrasca. Naime, ponuđen je Unitedu. Iako je veznjak, ipak se razlike po načinu igranja od Eriksena, pa je pitanje hoće li United razmotriti mogućnost da ga posudi.

Carrasco je bio blizu Barcelone kada je Memphis Depay dolazio iz Katalonije u Atletico Madrid, ali je na kraju ostao u Madridu, iako je jasno klubu dao do znanja da želi otići i da više nema namjeru većinu vremena provoditi na klupi za rezerve.

Prije godinu dana, na prošloj zimskoj tržnici, Carrasco je već dobio prijedloge iz Engleske. I ljeti također, ali Atletico se držao igračeve klauzule o raskidu od 60 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom da se radi o satima do kraja prijelaznog roka, sve su šanse da od dolaska Carrasca u Manchester United neće biti ništa, a igrač će vjerovatno do ljeta ostati član Atletica s kojim ima ugovor do 2024. godine.

Ove sezone sakupio je ukupno 26 nastupa, od čega 17 u ligi, te je postigao četiri gola uz dvije asistencije, ali uglavnom dobija šansu sa klupe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi