Marcelo Bielsa preuzima reprezentaciju koja se smatra najvećim razočarenjem na Svjetskom prvenstvu

Novi posao za Argentinca

Marcelo Bielsa preuzima reprezentaciju koja se smatra najvećim razočarenjem na Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Urugvaj se smatra jednim od najvećih razočarenja na Svjetskom prvenstvu, pošto je selekcija prepuna velikih zvijezda završila takmičenje već u grupnoj fazi.

Urugvaj je podbacio na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prvo su remizirali bez golova s Južnom Korejom, a zatim izgubili 0:2 od Portugala. Urugvaj je u trećem kolu slavio protiv Gane 2:0, ali to nije bilo dovoljno za prolazak u osminu finala.

Luis Suarez je u suzama završio svoje posljednje Svjetsko prvenstvo, a utučeni su bili i svi drugi poput Edinsona Cavanija, Federica Valverderea, Darwina Nuneza...

Diego Alonso bit će smijenjen s mjesta selektora Urugvaja nakon što je prijevremeno napustio turnir. Vrijeme Diega Alonsa kao selektora Urugvaja je prošlo. Nogometni savez te zemlje će krenuti u potragu za novim selektorom uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Čini se da su ga pronašli i da će Marcelo Bielsa biti novi trener. Argentinac je posljednji angažman imao u Leeds Unitedu, kojeg je preuzeo u julu 2018. godine, koji je tada bio u Championshipu, ali ga je dvije godine kasnije uveo u Premiership.

On je krajem februara napustio Elland Road i od tada je u potrazi za novim angažmanom. Osim Leedsa trenirao je između ostalih i Lille, Marseille, Athletic Bilbao, reprezentacije Argentine i Čilea. 

Povezivao se sa Athleticom i ljetos, ali na kraju ipak nije zasjeo na klupu španskog tima kojeg je ranije već trenirao. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvaj nije uspio izboriti osminu finala Svjetskog prvenstva prvi put nakon 2002. godine, kada je završio s manje bodova od Danske i Senegala.

Već su četiri reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva: Nizozemska, Argentina, Francuska i Engleska. U ponedjeljak još dvije utakmice 1/8 finala: Hrvatska - Japan (16 sati) i Brazil - Južna Koreja (20 sati).

Top Komentari

Voland
Teško da neko drugi, pored Njemačke, može biti najveće razočarenje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi