Ako vam neko kaže da je fudbal dosadan, pokažite mu ovaj snimak snimak od 10-ak sekundi

Nevjerovatan izljev emocija

Ako vam neko kaže da je fudbal dosadan, pokažite mu ovaj snimak snimak od 10-ak sekundi

Admin Čaušević

Zašto je fudbal najpopularnija igra na svijetu najbolje je pokazala nezapamćena drama iz grupe G Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru. Sve je stalo u snimak u 10-ak sekundi gdje se najbolje oslikavaju fudbalske emocije. 

Urugvaj je nekih sat vremena bio u osmini finala. Južnoamerička selekcija je riješila Ganu u prvom poluvremenu sa dva gola, a na ruku im je išao i rezultat sa drugog meča između Portugala i Južne Koreje.

Nakon prvog poluvremenu dalje su prolazili Portugal i Urugvaj, dok je tako bilo i praktično cijelo drugo poluvrije, odnosno do sudijske nadoknade.

Zadovoljan sa 2:0 Urugvaj je čuvao rezultat i samo čekao kraj, međutim stigao je hladan tuš u sudijskoj nadoknadi.

Južna Koreja je preokrenula i postigla gol za 2:1 te tim rezultatom savladali Portugal, pa je Urugvajcima ostalo sedam minuta da postignu treći gol.

Oglasi

Koreanci su preko mobitela na centru gledali finiš utakmice Urugvaj - Gana, dok su Urugvajci nemoćno i uzalduno pokušavali doći do još jednog pogotka.

Na internetu se pojavio simultani snimak slavlja igrača Južne Koreje te tuge i bijesa Urugvajaca zbog ispadanja.

Možda ovaj i snimak najbolje oslikava razliku između tuge i sreće te zašto je fudbal jedini sport koji može podariti ovakvu dramu i emocije.

U fudbalu vrlo često zna biti dosadnih utakmica, tako je bilo i u dosadašnjem dijelu Mundijala, međutim dovoljna je jedna situacija da o ovom sportu pošalje najbolju moguću reklamu.

Fudbal se danas igra u praktično svakom krajičku svijeta. To se sjajno vidjelo u Kataru gdje su ostvarene neke od nevjerovatnih pobjeda poput onih Japana protiv Njemačke i Španije te Saudijske Arabije nad Argentinom.

Do sada su u nokaut fazu prošle čak tri azijske selekcije(Japan, Južna Koreja, Australija) što je ranije nije bilo nezamislivo, dok će svog predstavnike u nokaut fazi imati i Sjeverna Amerika (SAD). 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da će fudbalski Sveti gral otići u Evropu te Brazil ili Argentinu, međutim razlika između najfudblaskijih zemalja svijeta i ostalih je značajno smanjenja što daje dodatni gušt i draž ovoj igri.

Sasvim je jasno da je fraza "danas svi igraju fudbal" sve ocrtana...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi