Fudbalska revolucija slavnog trenera: "Ni City ni Real ne igraju tako brzo"

Kontroverzan, ali jako uspješan

Fudbalska revolucija slavnog trenera: "Ni City ni Real ne igraju tako brzo"

Edmir Škorić

Manchester City i Real Madrid smatraju se trenutno najboljim timovima u Evropi, što govorei njihovi rezultati posljednjih godina.

Manchester City je s Pepom Guardiolom osvojio tripletu u sezoni 2022/23, a prošle je odabranio titulu u Engleskoj. Real Madrid je pak ove sezone 15. put osvojio Ligu prvaka i bio je prvak Španije.

Iako su mišljenja različita, teško je oteti se dojmu da Real i City trenutno igraju najbolji fudbal, ali legendarni Diego Forlan smatra da postoji ekipa koja igra još bolje i brže.

"Čak ni Manchester City i Real Madrid ne igraju istom brzinom kao Urugvaj", rekao je legendarni napadač Diego Forlan, koji je oduševljeno ispratio nastupe svoje nekadašnje reprezentacije na Copa Americi.

Urugvaj je sinoć pobijedio Boliviju sa 5:0, a golove su postigli Facundo Pellistri, Maxi Araujo, Federico Valverde, Rodrigo Bentancur i Darwin Nunez, koji je zabio u sedmoj utakmici uzastopno za Urugvaj.

Urugvaj je protiv Bolivije upisao najveću pobjedu na Copa Americi od 1959. godine.

S dvije pobjede Urugvaj je prošao u četvrtfinale Copa Americe, a pod vodstvom legendarnog trenera Marca Bielse zaista oduševljava.

Karizmatični Argentinac ima ugovor sa Urugvajcima do kraja Mundijala 2026. godine. On je kao selektor vodio Argentinu te Čile, a veći dio proveo je u klubskom fudbalu.

Argentinac je posljednji angažman prethodno imao u Leeds Unitedu, kojeg je preuzeo u julu 2018. godine, koji je tada bio u Championshipu, ali ga je dvije godine kasnije uveo u Premiership. Krajem februara 2022. godine napustio Elland Road. Ranije je radio s Lilleom, Marseilleom i Athleticom.

Urugvajce je vodio na 12 utakmica i ima omjer od devet pobjeda, jednog remija i dva poraza. Interesantno da vodi i u23 selekciju koja će nastupati na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi