Ni zvijezda Barce ne može da odoli milionima iz S. Arabije, klubu pokazao poštovanje kao niko!

Ne želi im biti problem

Ni zvijezda Barce ne može da odoli milionima iz S. Arabije, klubu pokazao poštovanje kao niko!

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta krenuli su u potpunu ofanzivu što se tiče pojačanja, a njihovim nevjerovatno bogatim ponudama malo ko može da odoli. Španski mediji pišu da će i zvijezda Barcelone put Saudijske Arabije, a novac koji bi Katalonci mogli da zarade će im itekako dobro doći.

Jasno je da nje Saudijska Arabija ovog ljeta glavna destinacija za mnoge igrače i malo ko je očekivao da će tako lako uspjeti "namamiti" ponajbolje svjetske igrače u svoju ligu.

Međutim, milione koje nude klubovi iz S. Arabije očito ne može ponuditi niti jedan evropski velikan i s toga nije ni čudo što je sve više fudbalera koji idu u tu zemlju.

Španski mediji navode da bogatoj ponudi iz Saudijske Arabije ne može odoljeti ni Franck Kessije koji će prema svemu sudeći nakon samo godinu dana napustiti Barcelonu.

Kessie je u Barcu stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz Milana, no nije imao u prvoj sezoni baš najbolju minutažu. Svjestan je da će se dolaskom Ilkayja Gundogana to teško promijeniti, a na klupi više ne želi da sjedi.

Oglasi

Mundo Deportivo piše da će Barca prodati Kessieja koji će najvjerovatnije put S. Arabije. Interes su pokazali Al Nassr i Al Hilal koji mu nude ogromnu platu, a Barcelona za ovog veznjaka traži 20 miliona eura.

Al Nassr nudi 14 miliona i sada se čeka koliko će Al Hilal ponuditi, no jasno je ko ponudi prvi cifru koju traži Barcelona da će dobiti Kessieja jer on protiv odlaska u Saudijsku Arabiju nema ništa protiv.

Međutim, ono što je posebno oduševilo čelnike Barcelone jeste ponašanje ovog 26-godišnjaka. Njemu je Xavi priznao da mu se minutaža neće značajno promijeniti, a Kessie ne želi da bude bespotreban teret i pristao je na transfer.

Sigurno da je u Barceloni želio da ostavi mnogo veći trag, no dosta jaka konkurencija u veznom redu mu je to jednostavno onemogućila.

Iako se pisalo da Kessie ima plan da isforsira odlazak bez obeštećenja na kraju je čelnicima kluba poručio da to nije tačno i da ga oni mogu slobodno prodati i prihvatiti najveću ponudu koja dođe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Al Nassr i Al Hilal su sada utrci za Kessieja, a ko će za njega na kraju ponuditi najviše novca ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi