Brozović je za slavnog trenera najbolji na svijetu: "Puštajte snimke Hrvatske budućim generacijama"
Marcelo Brozović je izuzetno cijenjen u svijetu fudbala i to govori glasanje u izboru za nagradu FIFA The Best (Foto: AFP)

Glasao je za njega

Brozović je za slavnog trenera najbolji na svijetu: "Puštajte snimke Hrvatske budućim generacijama"

Midhat Šljivak

Hrvatski veznjak Marcelo Brozović osvojio je 11. mjesto u izboru za najboljeg fudbalera svijeta, a pored Luke Modrića, koji ga je postavio na treće mjesto, poene i to kao najboljem na svijetu, Brozoviću je dao selektor Portugala Roberto Martinez.

Za španskog stručnjaka Roberta Martineza Marcelo Brozović je najbolji fudbaler svijeta. On je hrvatskom veznjaku dodijelio prvo mjesto u izboru FIFA The Best i to ispred Bernarda Silve i Lionela Messija.

Selektor reprezentacije Portugala objasnio je zašto 31-godišnjeg fudbalera smatra najboljim.

"Marcelo Brozović je imao veoma interesantnu sezonu. Odigrao je veoma dobro finale Lige prvaka i mali detalj što trofej nije osvojen je nebitan", govori Martinez i dodaje:

"On predstavlja stil igre kojeg je Hrvatska gajila tokom Svjetskog prvenstva i koji se treba pokazivati budućim generacijama fudbalera. On predstavlja fenomenalnu generaciju Hrvata", poručio je Martinez.

Oglasi

Brozović je, podsjetimo, prošlog ljeta odlučio napustiti Evropu. Prihvatio je bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i trenutno je član Al Nassra.

Prethodno je igrao za Inter, Dinamo Zagreb, Lokomotivu i Hrvatski Dragovoljac, gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

Messi i Haaland imali isti broj bodova, Argentincu nagrada

Lionel Messi i Erling Haaland imali su isti broj bodova u izboru za najboljeg fudbalera svijeta. Skupili su ih po 48.

Messi je na kraju dobio nagradu. Razlog je pravilnik po kojem je više kapitena nacionalnih timova dalo glasove argentinskom fudbaleru.

Najbliži Messiju i Haalandu bili su napadač PSG-a Kylian Mbappe s 35 bodova, te Belgijanac iz Manchester Cityja Kevin de Bruyne s 32 boda.

Među 10 najboljih koji su se našli ispred Brozovića još su Victor Osimhen, Rodri, Julian Alvarez, Bernardo Silva, Ilkay Gundogan i Khivcha Kvaratshkelia.

Komentara na izbor je dosta. Mnogi vjeruju da Messi nema šta tražiti kao najbolji na svijetu i da je nagradu trebao ponijeti Haaland koji je osvojio sve što je mogao prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi