U Hrvatskoj u čudu gledaju glasove Roberta Martineza
Roberto Martinez, selektor Portugala, dao je neočekivano pet bodova hrvatskom veznjaku. (Foto: EPA)

Portugalac Hrvata stavio na prvo mjesto

U Hrvatskoj u čudu gledaju glasove Roberta Martineza

Edmir Škorić

U Londonu su večeras krunisani najbolji fudbaleri i fudbalerke svijeta, kao i njihovi trener na ceremoniji FIFA The Best.

U ovom gradu je 2018. godine nagradu dobio Luka Modrić, a večeras je pripala Lionelu Messiju, koji je treći put okrunjen najboljim igračem svijeta u izboru FIFA The Best koja se dodjeljuje od 2016. godine.

Fudbaler Inter Miamija je proglašen za igrača svijeta u 2023. godini i to jer je tijesno slavio ispred Erlinga Haalanda iz Manchester Cityja, dok je treći bio Kylian Mbappe (PSG).

Nagradu za najbolju fudbalerku godine ponijela je igračica Barcelone Aitana Bonmati iz Španije, koja je sa svojom reprezentacijom osvojila ove godine titulu svjetskog prvaka.

Pep Guardiola je očekivano izabran trenerom godine, a čak šestorica njegovih fudbalera našlo se u timu godine. Interesantno da Ederson nije u tom timu, ali je golman Cityja izabran za najboljeg golmana na svijetu. Engleskinja Marry Erps koja nastupa za Manchester United dobila je tu nagradu u ženskoj konkurenciji.

Oglasi

Nagradu "Puškaš" za najbolji gol godine osvojio je Brazilac Guillerme Madruga, za pogodak koji je postigao u duelu svoje ekipe Botafoga protiv Novorizontina, u meču druge brazilske lige. On je u tom susretu sa preko 20 metara "makazicama" zatresao mrežu.

Kao i obično, kasnije su počeli da cure rezultati i glasovi selektora i kapitena. Interesantan je izbor selektora Portugala Roberta Martineza.

On je na prvo mjesto stavio hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića, a iza njih Bernarda Silvu iz Manchester Cityja i Lionela Messija, koji je za većinu bio najbolji na svijetu.

Brozoviću je glasove dao i njegov sunarodnjak Luka Modrić, s tim da ga je veznajk Real Madrida stavio na treće mjesto iza Lionela Messija i Rodrija.

Edin Džeko je kao kapiten reprezetnacije BiH redom glasao za Messija, Haalanda i Mbappea, a interesantno da je ispred svog bivšeg trenera Simeonea Inzaghija uvrstio Pepa Guardiolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi