Ono kad Hrvatu pukne film: Šamar bahatom Saudijcu je ništa šta je Brozović uradio ženi u crvenom!

Veznjak izgubio kontrolu

Ono kad Hrvatu pukne film: Šamar bahatom Saudijcu je ništa šta je Brozović uradio ženi u crvenom!

Admin Čaušević

Vjerovatno ne postoji fudbaler koji tokom karijere nije izgubio živce igrajuću utakmicu. Neki od igrača su prava tempirana bomba na terenu. U grupu takvih spada i Marcelo Brozović, iskusni hrvatski veznjak s kojim se ne treba šaliti. 

Ali Al-Bulaihiji je najveći provokator među fudbalerima iz Saudijske Arabije. Ponaša se bahato, ponaša se kao šerif na terenu i prema rivalima ne pokazuje bilo kakvo poštovanje.

Iskusni defanzivac se prvi put u centru pažnje našao na Svjetskom prvenstvu 2022. godine gada se narugivao Lionelu Messiju, a nešto slično je nedavno uradio i Cristianu Ronadlu prilikom duela Al Nassra i Al Hilala.

U četvrtak navečer utakmicu za trofej grada Rijada su igrali Al Nassr i Al Hilal, a Al-Bulaihi je ponovo pokušao biti u centru pažnje, ali je naletio na pogrešnog.

Prvi koji je odlučno odlučio stati na crtu bahatom Saudijcu je bio reprezentativac Hrvatske i iskusni veznjak Marcelo Brozović s kojim se ne treba poigravati na terenu.

Oglasi

Brozović je izgubio živce i čini se da mu je bila puna kapa Al-Bulaihija te mu se unio u lice i tom prilikom ga je rukom uhvatio za vrat i odgurnuo.

Međutim, ako se za taj potez može pronaći opravdanje u provokatorskom ponašanju saudijskog fudbalera, ono što je uslijedilo je van svake pameti.

Naime, Tori Penso je odlučila dati žuti karton Hrvatu koji je nakon toga krenuo na Amerikanku i ta scena nije bila uopšte prijatna.

U blizini se nalazio i Cristiano Ronaldo koji je odmahivao rukama i protestvovao kod sudije, a interesantno nije nastojao da zaustavi Brozovića.

Na kraju je Hrvat prošao samo sa žutim kartonom, iako ga je Penso mirne duše mogla poslati u svlačionicu zbog njegove agresivne reakcije.

Ono što je posebno zanimljivo Saudijci su odlučili da za specijalnu prijateljsku utakmicu angažuju ženskog sudiju što je na neki način možda i odgovor Zapadu zbog stalnih kritika na prava žena u toj zemlji.

Oglasi

Najnovije vijesti