Marcelo kleknuo i zaplakao pred navijačima da bi potom saigrači napravili potez za pamćenje
Foto - Screenshot

Oproštaj legende

Marcelo kleknuo i zaplakao pred navijačima da bi potom saigrači napravili potez za pamćenje

Midhat Šljivak

Real je večeras sa svojim navijačima u Madridu proslavio naslov prvaka Evrope.

Do 14. trofeja najbolje evropske ekipe Kraljevi su stigli pobjedom nad Liverpoolom u Parizu od 1:0, a igrači i stručni štab su večeras dočekani kao istinski kraljevi.

Za nekoliko fudbalera Reala ovo je posljednji put da su se pojavili u dresu ovog kluba. Odlaze Gareth Bale, Isco, te apsolutna legenda Marcelo koji je podigao trofej.

Marcelo je u Realu proveo čak 15 godine. Osvojio je apsolutno sve s ovim timom, ali rukovodstvo kluba je odlučilo da mu ne ponudi nastavak saradnje.

Brazilski lijevi bek odlazi iz kluba. Večeras je posljednji put nosio boje Reala i emocije nije mogao da zadrži.

Uplakani Marcelo je izašao na binu, kleknuo je na koljena, a zatim su na scenu stupili ostali igrači Reala. Okružili su ga za utjehu da bi potom krenuo veliki vatromet i čuvena pjesma grupe Queen - 'We are the champions'.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Marcelo je za Real Madrid odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
@King_Kenny haman opet nije bio pun stadion ! :D
1 0
Nele.
Kralj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi