Igra za Real, osvaja trofeje, a 'umire' za drugim klubom: "Jedva čeka da dođe"
Foto - Instagram

Dani Ceballos bi rado u svoj klub

Igra za Real, osvaja trofeje, a 'umire' za drugim klubom: "Jedva čeka da dođe"

M. Šljivak

Fudbaleri madridskog Reala često javno ističu da je za njih ovaj klub nešto o čemu sanjaju čitav život.

Za mnoge ne postoji klub za koji bi igrali nakon Reala, ali Dani Ceballos ima posve druge planove i njemu je san da se vrati u Betis.

Ovaj 25-godišnjak dijete je Betisa. Iz ovog kluba je 2017. godine potpisao za Real u transferu vrijednom 18 miliona eura, no sada bi se rado vratio.

Sportski direktor tima iz Seville Antonio Cordon tvrdi da Ceballos 'umire' za povratkom u dres Betisa.

"On 'umire' za povratkom u Betis. Povezan je s ovim gradom, s navijačima i s klubom. Ipak, igrač je Real Madrida i teško je bilo šta drugo reći", istakao je Cordon.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeHrb0tqvJs/[/instagram]

Oglasi

Nije nemoguća misija da se Ceballos vrati u svoj nekadašnji klub. Betis ima mogućnosti da ga dovede i vidjet ćemo hoće li se to zaista desiti.

Sjajni fudbaler je dvije sezone igrao na posudbi iz Reala u Arsenalu. Postoji veliki interes drugih klubova za njegovim uslugama, ali ako dođe ponuda Betisa, neće biti dileme gdje će Ceballos zaigrati.

Ovaj fudbaler je za Kraljeve odigrao ukupno 74 utakmice i postigao je pet pogodaka.

Greška ljekara umalo mu okončala karijeru: "Da sam igrao još 20 minuta, to bi bio kraj"

Dani Ceballos (25) mogao je zbog greške ljekara ostati bez fudbalske karijere.

Ovaj 25-godišnjak je igrajući za olimpijsku selekciju Španije u Tokiju doživio tešku povredu zgloba na meču s Egiptom. Nakon jednog oštrog starta Ceballos je doživio lom kojeg ljekari u prvi mah nisu otkrili.

Na kraju se ispostavilo da mu je zbog pogrešne procjene karijera mogla biti završena. U razgovoru za Marcu ovaj sjajni fudbaler je otkrio detalje.

"To je bilo najgorih pet mjeseci u životu. Članak nisam osjećao. Finale sam pokušao igrati jer su mi ljekari dali pogrešnu dijagnozu. Govorili su kako je malo oštećen ligament i da ću za dvije-tri sedmice biti zdrav", rekao je Ceballos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada sam stigao u Madrid ispostavilo se da mi je pukla kost koja nosi težinu tijela. Da sam igrao još 20 minuta, to bi bio kraj karijere. Više nikad ne bih zaigrao fudbal".

"Oporavak je bio poprilično skup. Imao sam tretmane u Barceloni, radio sam s brojnim ljudima na oporavku. Nemam više nikakve tragove povrede i hvala svima koji su mi pomogli u tome", rekao je Ceballos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

RuthlessDyni
Ako dođu on i Isco Betis će biti strašna ekipa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi