"Rekao sam da neću oblačiti dres drugog kluba nakon Juventusa i toga ću se držati do kraja"
Marchisio je dugo godina bio član Juventusa

Bivši igrač kluba iz Torina govorio o mogućem povratku u Seriju A

"Rekao sam da neću oblačiti dres drugog kluba nakon Juventusa i toga ću se držati do kraja"

S. Pašalić

Claudio Marchisio je ovog ljeta postao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa ruskim Zenitom.

Italijan je dugi niz godina bio član Juventusa, a zatim je prošlog septembra kao slobodan igrač stigao u ruski klub i potpisao do 2020. godine.

Ipak, Marchisio je tokom sezeno zadobio tešku povredu koljena zbog koje je morao na operaciju, te je procijenio da je bolje i za njega i za klub da raskine ugovor.

"Za mene je drugačije ljeto, kada prvi put nisam sudjelovao u predsezonskim treninzima ni s jednim timom", priznao je Marchisio za Sky Sport Italia.

"Trebam malo više vremena za rehabilitacijski rad, ali skoro sam tamo i uspijevam bolje napuniti baterije, nego u grupnoj dinamici."

"Znao sam da će me ova operacija koštati mnogo vremena, pa je svima bilo bolje da rano raskinemo ugovor sa Zenitom. Želim ekipi i navijačima sve najbolje u ovoj novoj sezoni.", rekao je Marchisio.

Bivši igrač Juventusa se povezivao i sa Bresciom i kineskim Jiangsu Suningom ovog ljeta.

"Svakako želim nastaviti igrati. Bilo je interesa od Suninga, ali odlučio sam da ne nastavljam dalje, dijelom jer su preblizu Interu i to je sigurno utjecalo na moju odluku da ne prihvatim njihovu ponudu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobio sam mnogo ponuda od klubova, kao i poruke od igrača koji su tražili da im se pridružim, ali želim se držati svojih načela i obećanja. Rekao sam da nikada neću nositi drugi talijanski dres poslije Juventusa u Seriji A i da se to neće promijeniti."

"Ako prihvatim novu ulogu, to će biti s klubom izvan Italije. Ne gledam samo na ponudu na stolu ili na grad, već na cjelokupni projekt.", zaključio je Marchisio.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hsjvan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi