Asensio je u 81. minuti slavio gol koji je poništen, ali proslavom je poslao očitu poruku Barceloni

Vjeran Realu

Asensio je u 81. minuti slavio gol koji je poništen, ali proslavom je poslao očitu poruku Barceloni

E. Škorić

Marco Asensio zabio je gol za Real Madrid u 81. minuti za 2:1 vodstvo na Camp Nouu, ali ubrzo je Španac, kao i kompletan sastav Kraljeva zajedno s navijačima, ostao zatečen jer je VAR isti poništio zbog nedozvoljene pozicije.

Real bi pobjedom došao na samo šest bodova vodećoj Barceloni i u potpunosti bi se vratio u borbu za titulu, ali stvari su se drastično promijenile do kraja.

Osim što je Realu poništen gol, ostali su i bez jednog boda. Barcelona je u nadoknadi golom Francka Kessiea stigla do pobjede i do +12 na tabeli. U teoriji, nije gotovo, ali baš svi su svjesni da je Real ostao bez titule.

"Da, gotovo je, nažalost to se ne može stići", rekao je razočarani golman Kraljeva Thibaut Courtois nakon utakmice.

Asensio je mogao biti junak, ali bio je u malom ofsajdu. No, kada je u 81. minuti postigao taj gol za koji nije tada znao da je nevažeći, Asensio je slavio pokazavši prstom na grb Reala na lijevoj strani dresa.

To je bila jasna poruka Španca da je njegovo srce samo u Madridu. Ovo je učinio jer se mjesecima ranije povezivao s Barcelonom i bilo je navoda da će kao slobodan igrač potpisati za katalonski klub.

Do sada ove sezone, Marco ima osam golova i pet asistencija u 33 utakmice, iako su to nešto više od 1000 minuta.

Činjenica je da želi više da igra i da je nezadovoljan ulogom džokera sa klupe, ali svejedno je odlučan ostati u Real Madridu ako je to moguće i za njega Barcelona nikada nije bila opcija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Asensio ima 27 godina, a stanovnik Madrida je još od 2014. godine kada je stigao iz Mallorce. Kasnije je privremeno bio posuđivan Mallorci i Espanyolu, ali sve bitne stvari ostvario je kao igrač Reala.

Također, Asensio ima i 35 nastupa u dresu španske reprezentacije i dva postignuta gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

yugopo
Prevara pd igraca. Bice isti kao Morata,brdo utakmica a mrvice golova.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi