Real se prepao glasina na tržištu, pa odmah reagovao

Sprema se novi ugovor ofanzivcu

Real se prepao glasina na tržištu, pa odmah reagovao

E. Škorić

U posljednje vrijeme Marco Asensio bio je predmet brojnih spekulacija o transferu jer mu na kraju sezone istiće ugovor s Real Madridom, ali sada je navodno došlo do potpunog zaokreta u cijeloj priči.

Iako je izgledalo da je Asensio na izlaznim vratima i da će na ljeto promijeniti sredinu, stvari su se promijenile i madridski klub sada radi na obnovi njegovog ugovora. Razlog tome je, barem tako ugledna Marca tvrdi, strah Kraljeva da njihov ofanzivac ne ode u Barcelonu s kojom se povezuje.

Osim katalonskog kluba, Asensija u svojim redovima želi i PSG, a Real će sada pokušati da ga ubijedi da ostane na Santiago Bernabeu, gdje je igrao sporednu ulogu, ali svakako je često dobijao šansu i pored jake konkurencije u napadu.

Real će se sastati sa Asensiom i njegovim agentom Jorgeom Mendesom kako bi razjasnili detalje. Ovo je efekat sve bolje forme krilnog igrača, ali i straha od odlaska u redove ljutog rivala.

Međutim, nije poznato da li će odlučiti da ostane u španskoj prestonici. Igračeva želja je svakako da igra više u timu i to će zahtijevati od kluba, pa ostaje da se vidi hoće li se na kraju pronaći zajednički jezik.

U 23 utakmice postigao je samo tri gola i upisao pet asistencija, a na terenu je proveo 781 minut. U odnosu na konkurenciju poput Viniciusa ili Rodryga, ima mnogo slabiji učinak, ali ipak se radi o pouzdanom igraču koji je značajan za klub u koji je došao još 2016. godine.

Ukupno je Asensio za Real odigrao 258 utakmica, te je postigao 52 gola i dodao 29 asistencija. Uz to, krilni igrač je upisao 35 nastupa za špansku reprezentaciju, sa kojom je između ostalih igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem prošle godine.

Slična vijest kao u slučaju Asensija tiče se još jednog prethodno otpisanog Španca. Dani Ceballos bi takođe mogao duže da ostane u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vezista, koji je praktično van tima, posljednjih sedmica je u odličnoj formi. Prema pisanju novinara "Releva", Španac je ubijedio klupske čelmike da mu produže ugovor.

Aktuelni šampion Španije sada je drugi na tabeli sa 41 bodom. Ima sedam bodova manje od Barcelone, ali i utakmicu manje, pošto kasnije tokom dana dočekuje Real Sociedad, dok je Barca dan ranije pobijedila Gironu sa 1:0 na jako teškom gostovanju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije