Marco Asensio pravi iznenađujući transfer u finišu prijelaznog roka, Realu 30 miliona eura

Odlazi u Englesku?

Marco Asensio pravi iznenađujući transfer u finišu prijelaznog roka, Realu 30 miliona eura

E. Škorić

Krilni igrač Real Madrida Marco Asensio još u ovom prijelaznom roku mogao bi otići u Manchester United, javlja španski portal Relevo.

Budućnost Asensija još uvijek nije jasna. Njegov ugovor s Real Madridom ističe na kraju ove sezone, pa je španski klub pred posljednjom šansom da zaradi od njegovog transfera.

Prema informacijama španskog portala Relevo, Manchester United je odlučan u službenoj ponudi za Asensija. Englezi će ponuditi više od 30 miliona eura.

Novinar Sergio Santos također javlja da će u igri za igrača biti i drugi klubovi iz Engleske i Italije. Također su spremni dati atraktivne ponude.

Nije sigurno, međutim, hoće li se Real Madrid htjeti riješiti igrača. Carlo Ancelotti, trener osvajača Lige prvaka, priznaje da i dalje računa na ovog igrača.

S druge strane, u prve tri utakmice sezone (dvije u La Ligi i jedna u evropskom superkupu) Asensio je ukupno odigrao samo osam minuta. Krilni napadač ušao je na teren u 82. minuti u 4:1 gostujućoj pobjedi protiv Celte u Vigu.

Prethodno je u okršajima s Almerijom i Eintracht Frankfurtom cijelu utakmicu sjedio na klupi.

Asensio je prošle sezone igrao za Real Madrid u 42 utakmice. Postigao je 12 golova i imao dvije asistencije. Ako dođe do do Manchester Uniteda, bio bi drugi igrač Real Madrida koji je krenuo ovim smjerom u ovom ljetnom prijelaznom roku. Ranije se Casemiro odlučio na takav transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je do sada doveo dva solidna pojačanja. Španci su angažirali 22-godišnjeg Aurliena Tchouamenija iz Monaca, koji je koštao 80 miliona eura plus bonusi. Osim toga, Real Madrid je potpisao Antonija Rudigera, koji je kao slobodan stigao iz Chelseaja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Dobar igrac. Dobra ljevica. Najveca mana. Spor za danasnji atomski fudbal.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi