Kost je skoro prošla kroz čarapu: Stravična povreda je viđena u Bundesligi
Foto: Twitter

Marco Meyerhofer nastradao

Kost je skoro prošla kroz čarapu: Stravična povreda je viđena u Bundesligi

E. Ganibegović

Remi bez golova odigrali su u subotu Eintracht i Furth u 28. kolu njemačke Bundeslige.

Navijači koji su gledali utakmicu svjedočili su strašnoj situaciji. U jednom duelu našli su se Marco Meyerhofer iz gostujućeg tima i Jens Petter Hauge iz Eintrachta. Sukob je završio dramatično za ovog prvog.

Hauge je nezgodno pao na suparnikovu nogu, a nekoliko trenutaka kasnije, navijači na TV-u mogli su vidjeti drastičnu sliku – igračev gležanj savijen je bio na potpuno neprirodan način.

Haugeova cijela tjelesna težina pala je na Meyerhoferovu nogu, zbog čega mu se koljeno iskrivilo. No, još je strašniji bio Meyerhoferov gležanj, iščašen tako da mu je kost pukla iz mjesta i bila vidljiva kroz čarapu defanzivca.

Ozljeda je bila toliko jeziva da je kada je i sam Hauge zaplakao kada je vidio šta se dogodilo njegovom protivniku.

Što je još gore, kako prenosi njemački "Bild", cijeloj je situaciji svjedočila obitelj Meyerhofer. Supruga i njegovi roditelji bili su na stadionu. Meyerhofer je odmah prebačen u bolnicu, gdje je operisan i gdje je prenoćio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"I sam sam vidio stopalo u ne baš ugodnom položaju. Zanemarite igru. Danas nema pobjednika", rekao je nakon utakmice Sebastian Rode, kapiten gostujućeg tima.

"Za sve nas je ovaj trenutak bio šok koji je još uvijek dubok, a koji jučerašnju dobru igru stavlja u drugi plan. Podržavamo Marka u svemu što možemo i pratit ćemo ga na njegovom putu ozdravljenja. Marco može računati na podršku svih u klubu. Svi mu želimo dobar proces liječenja i što brži oporavak", rekao je Rachid Azzouzi, predsjednik Furtha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi