Dinamo spremio još jedan spektakularan transfer u hrvatskom nogometu
Marco Pašalić nova želja Dinama (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Cijena je pet miliona eura

Dinamo spremio još jedan spektakularan transfer u hrvatskom nogometu

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb planira dodatno pojačati svoje redove u ljetnom prijelaznom roku, a na Maksimiru bi mogle završiti dvije zvijezde iz HNK Rijeka.

Rijeka je prošle sezone bila blizu da skine Dinamo s trona. Međutim, tim s Rujevice je popustio u samom finišu sezone, kada je to najviše trebalo i u direktnim duelima s Modrima je ostao bez trofeja.

Dinamo ovog ljeta velikog rivala namjerava itekako oslabiti. Dvije zvijezde HNK Rijeka mogle bi završiti u redovima prvaka Hrvatske.

Povratak Marka Pjace na Maksimir je pitanje trenutka. Potvrdio je to trener Dinama Sergej Jakirović.

"Još uvijek je sve u fazi pregovora. Bit ćete obaviješteni kada bude sve gotovo", saopštio je Jakirović.

Ipak, mnogo više pažnje izazvala je informacija koju je danas donio Index. Oni doznaju da je na meti Dinama i 23-godišnji krilni fudbaler Marco Pašalić.

Oglasi

Reprezentativac Hrvatske nalazi se na transfer listi Rijeke. Postavljena je cijena od pet miliona eura, a usprkos interesu iz Španije i Italije, Pašalić bi najradije potpisao za Dinamo.

Pašalić je na produženom odmoru do 7. jula. Nakon toga će se priključiti Rijeci na pripremama, no teško da će ostati član ovog tima u narednoj sezoni.

Rijeka je napravila fenomenalan posao dovođenjem ovog fudbalera. Stigao je kao slobodan igrač iz Borussije iz Dortmunda, gdje je odigrao samo jedan meč za prvi tim i uglavnom je nastupao za rezerve.

Dolazak u Rijeku donio mu je dosta. Odigrao je fenomenalnu sezonu s devet pogodaka i pet asistencija, te je dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske.

Oglasi

Za Vatrene je odigrao pet utakmica i zabio je jedan pogodak. Na Evropskom prvenstvu nije dobio šansu za igru.

Ovaj fudbaler rođen je u Njemačkoj. Profesionalnu karijeru je započeo u Stuttgartu, no nikada nije dobio šansu za igru u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Prethodno je igrao za omladinske selekcije Hrvatske, a vidjet ćemo hoće li sada obući dres tima koji već godinama dominira HNL-om.

Odlazak u Dinamo navijači Rijeke mu definitivno ne bi oprostili, baš kao i treneru Sergeju Jakiroviću koju je to učinio prošle godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Dobro a gdje vam je izjava predsjednika kluba?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi