Cijeli život posvetio Dortmundu, odbijao evropske velikane, a oni mu okrutno zabili nož u leđa

Reus nije očekivao to od kluba

Cijeli život posvetio Dortmundu, odbijao evropske velikane, a oni mu okrutno zabili nož u leđa

E. Čaušević

Marco Reus već 11 godina nosi dres Borussije Dortmund i u karijeri je odbio ponude dosta većih klubova kako bi pokazao odanost. On bi uskoro trebao produžiti saradnju s Dortmundom koja ističe na ljeto, ali ostao je u šoku kada je shvatio kakve uslove mu klub nudi u novom ugovoru.

Reus je u Dortmund stigao još na ljeto 2012. godine u transferu vrijednom 17 miliona eura iz Borussije Monchengladbach i postao je jedna od najveći legendi ovog kluba, a svojim potezima je zauvijek pokupio simpatije navijača.

Poznato je da je Reus ponikao u Dormundu, ali je još kao omladinac otišao u Ahlen za koji je i debitovao kao senior. Nakon tri godine u Gladbachu na prvi poziv iz Dortmunda odlučio je da se vrati kući i više nije nigdje drugo micao.

Ipak, u prehodnom periodu dosta se govori o Reusovom ugovoru koji ističe na kraju sezone, a navijači traže da mu klub produži saradnju jer je želja svih njih da on karijeru završi u tom klubu.

Bilo je špekulacija da na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali je Reus pokazao još jednom nevjerovatnu odanost klubu i poručio da će ostati i da samo čeka da mu klub ponudi novi ugovor.

Međutim, javnost u njemačkoj je neugodno iznenađenja zbog ugovora koji je Dortmund zvanično ponudio Reusu, a nije tajna i da je ovaj 33-godišnjak razočaran zbog takvog ponašanja kluba.

Oglasi

Nakon svih tih godina i nekoliko odbijenih ponuda od evropskih velikana sigurno je da Reus nije zaslužio da mu klub postavlja bilo kakve uslove, a oni su to upravo uradili.

Njemački mediji pišu da u Dortmundu više ne vjeruju da Reus može biti lider ekipe i da se čak razmatra opcija oduzimanja kapitenske trake. Također, ne sviđa im se ni njegova fizička forma u posljednje vrijeme, te je i to tema razgovora prije potpisa novog ugovora.

Ugovor će biti ponuđen na godinu dana, ali sa znatno manjom platom nego što trenutno ima. Od Reusa traže da shvati da će vjerovatno biti rezerva u većini mečeva i da neće imati minutažu kao nekada.

Kakvu ljubav prema Dortmundu ima Reus pokazuje činjenica da je spreman na sve samo da ostane, ali da nije krio da je razočaran porukom da ne vjeruju da može i dalje biti lider ove ekipe i da razmišljaju da kapitensku traku daju nekom drugom igraču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pristao je bez problema da platu smanji sa 12 na sedam miliona eura godišnje sam oda ostane u Dortmundu jer želi tu da završi karijeru. Navijači su ljuti na klub zbog uslova koje su postavili i traže da kapitenska traka ostane u vlasništvu Reusa sve dok on igra za Dortmund.

Reus je u dresu Dortmunda odigrao 380 mečeva i zabio je 161 gol i dodao 120 asistencija. Jasno je da bi ta statistika bila i veća da u nekoliko navrata nije imao teške povrede koljena zbog kojih je imao duge pauze.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi