I najlojalniji se odao novcu? Reus nakon 11 godina odlazi iz Borussije, izbor kluba je šokantan

Odbijao je mnoge unosne ponude

I najlojalniji se odao novcu? Reus nakon 11 godina odlazi iz Borussije, izbor kluba je šokantan

A. Čaušević

Marco Reus je vrlo vjerovatno najlolaniji fudbaler u svijetu fudbala. Za razliku od mnogih njegovis sagrača iz Borussije koji su odlazili za novcem Nijemac je ostajao lojalan Žuto-crnom dresu, ali izgleda da se i to mijenja.

Nakon 11 godina u Dortmundu Reus bi mogao napustiti Borussiju te karijeru nastaviti daleko od Njemačke. Tačnije u klubu o kojem se najviše priča posljednjih dana.

Kao što su prije sedam godina Kinezi svojim novcem mamili mnoge brojne evropske zvijezde i uspjeli ih dovesti, to sada radi jedna druga zemlja.

Svijet su šokirali krajem decembra kada su ostvarili najveći ugovor u historiji fudbala. Naravno, govorimo o Ronaldovom transferu u Al Nassr teškom 200 miliona godišnje.

Daily Mail danas donosi vijest da bi u Al Nassr mogao doći i Reus, čovjek koji je sinonim za lojalnost i neko kome novac nikad nije bio važan faktor u karijeri.

Oglasi

Nijemcu ugovor sa Borussijom ističe ugovor na kraju sezone, za sada nema naznaka oko produženja saradanje, dogovor je izostao što Al Nassr vidi kao odličnu priliku.

Reus se u Borussiju vratio 2012. godine nakon što je prethodne tri godine proveo u u imenjaku u Moenchegladbachu. U posljednjoj deceniji je vidio mnoga zvučna imena kako odlaze sa Westfallena.

Mario Gotze, Robert Lewandowski, Erling Haaland, Pierre-Emerick Aubameyang, Jadon Sancho, Mats Hummels, Ousmane Dembele su samo neki od igrača koje je Reus ispratio.

U svoje redove su ga pokušavali dovesti razni evropski velikani i klubovi mnogo bogatiji od Žuto-crnih, ali bi uvijek govorio ''ne'', ali izgleda da je došlo vrijeme za rastanak.

Za voljeni klub je odigrao preko 350 mečeva. Kako sada stvari stoje sljedećih šest mjeseci mu je posljednjih u Borussiji, barem kao igraču i morat će okrenuti novu stranicu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Al Nassru su optimistični da mogu privoliti 33-godišnjaka svojim projekom, ali i novcem. Glavni as u rukavu im je Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih igrača ikada.

Osim Reusa, Saudijci na radaru imaju još neka zvučna evropska imena kao što su Eden Hazard, Pepe i Sergio Ramos. Željeli su i Luku Modrića, ali je Hrvat odlučio ostati u Realu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi