Fudbal više ne bi bio isti: Van Basten traži radikalnu promjenu

Nakon Simoeoneove postavke

Fudbal više ne bi bio isti: Van Basten traži radikalnu promjenu

Eldar Ganibegović

Manchester City i Atletico Madrid početkom sedmice odigrali su prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Građani su na Etihadu slavili s 1:0 teškom mukom pogotkom Kevina de Bruynea u 70. minuti utakmice.

Gostujući trener Diego Simeone veći dio utakmice igrao je u formaciji 5-5-0 i cilj je bio samo odbraniti se na Etihadu, bez ikakvih ambicija u napadu.

Takva postavka i igra izrevoltirala je Marca van Bastena, koji nudi radikalno rješenje, a to je da se ukine ofsajd. 

"Preteško je zabiti gol, to više nije ugodno gledati. Bilo bi normalno da publika, u takvim situacijama, promijeni kanal i pogleda film."

"Organizacija poput FIFA-e trebala bi smisliti načine kako održati fudbal ugodnim. Niko se ne može kriviti, trener može postaviti i uraditi tako nešto, ali to jednostavno više nije ugodno gledati", rekao je Marco van Basten, a prenosi Mundodeportivo.

Oglasi

Ovo nije prvi put da je Marco van Basten izašao s takvim prijedlogom. Holanđanin je to radio u prošlosti, dok je radio u FIFA-i, ali ništa se konkretno nije dogodilo, a teško da će i ovaj put.

Diego Simeone postavio najsramotniji rekord otkako je u Atletico Madridu

Trener Atletica Diego Simeone je u spomenutoj utakmici uspio da postavi najsramotniji rekord otkako je trener Jorgandžija.

Građani su bili dominantna ekipa tijekom cijele utakmice i potpuno dominirali, a tim Simeonea za 90 minuta nije uputio niti jedan udarac prema protivničkom golu što im se nikada prije nije desilo pod vodstvom argentinskog stručnjaka.

Također, ovo je prvi put u historiji nokaut faze Lige prvaka desilo se da ekipa u jednoj utakmici nema udarac prema golu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostale statistike gostiju također su vrlo loše. Nisu izveli niti jedan udarac iz ugla, imali su samo 32 posto posjed lopte i razmijenili čak 400 dodavanja manje od domaćina. Usporedbe radi, Manchester City je ispalio 15 udaraca, a 702 puta su napravili tačno dodavanje.

Revanš se igra u srijedu, 13. aprila u 20:45 na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

Top Komentari

Klackalica
I koje je to radikalno rjesenje ****m ti novinara i clanak? Kakvi degenerici ovde rade to je cudo jedno
13 0
rocccavela
pa sta je predlozio, da promijenimo kanal na tv-u?
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi