Tragedija potresla Španiju: Preminuo bivši igrač Barcelone i otac zvijezde katalonskog kluba

Nakon duge i teške bolesti

Tragedija potresla Španiju: Preminuo bivši igrač Barcelone i otac zvijezde katalonskog kluba

Endin Čaušević

Španiju su jutros potresle tragične vijesti o smrti nekadašnjeg fudblera Marcosa Alonsa Pene koji je inače otac Marcosa Alonsa koji trenutno nastupa za Barcelonu.

Porodica Alonso je zaista specifična u svijetu fudbala jer su tri generacije nastupale za Barcelonu. I Marcos Alonso stariji nosio je svoje vremeno dres katalonskog kluba, a također igrao je i u dresu Atletico Madrida.

Bio je veoma sretan i ponosan kada je njegov sin Marcos ljetos iz Chelseaja došao u Barcelonu čime je nastavio nevjerovatnu tradiciju ove porodice.

Međutim, jutros iz Španije stižu veoma tužne vijesti jer je Marcos Alonso Pena preminuo u 63. godini života nakon duge i teške bolesti.

On je ponikao u dresu Barcelone s kojom je u svojoj karijeri osvoji pet trofeja, a potom je prešao u Atletico Madrid. Još je igrao za Racing i Logrones.

Oglasi

Nakon što je završio igračku karijeru posvetio se trenerskom poslu, te je vodio Rayo Vallecano, Racing Santander, Atletico Madrid, Sevillu, Zaragozu, Valladolid, Malagu i Granadu.

Međutim, već dvije godine se nije pojavljivao u javnosti zbog toga što mu je otkrivena bolest s kojom nažalost nije uspio da se izbori.

Danas je potvrđeno da je Marcos Alonso Pena preminuo u 63. godini, te su mnogi već izrazili saučešće i poruke podrške njegovoj porodici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi