Barcelona usred utakmice objavila zabrinjavajuće vijesti
Mladi veznjak Barcelone Pedri izašao je zbog povrede i zabrinuo je Xavija Hernandeza (Foto: EPA)

Ne izgleda dobro

Barcelona usred utakmice objavila zabrinjavajuće vijesti

Midhat Šljivak

Barcelona je večeras na Camp Nou stadionu remizirala protiv Manchester Uniteda (2:2) u prvom duelu nokaut faze Evropske lige, ali je katalonski velikan naišao na novi problem.

Meč Barcelone i Manchester Uniteda donio je istinski spektakl. Ogroman broj šansi viđen je u ovom meču, četiri gola, ali i povreda mlade zvijezde Barcelone Pedrija.

Mlada zvijezda Barcelone igru je napustila u finišu prvog dijela. S bolom na licu napustio je teren Camp Nou stadiona, a zamijenio ga je Sergi Roberto.

Iz Barcelone su već tokom utakmice potvrdili povredu 20-godišnjeg veznjaka. Iznijeli su samo osnovne detalje.

"Pedri ima povredu desne butine. Bit će podvrgnut testovima koji će otkriti tačnu težinu povrede", saopštili su iz Barcelone usred meča s Unitedom.

Oglasi

Eventualna teža povreda Pedrija bila bi ozbiljan problem za Barcelonu. Oni su već ostali bez Ousmanea Dembelea i odsustvo Pedrija bila bi nenadoknadiva šteta za tim Xavija Hernandeza.

Pedri je ove sezone zaista čudesan na terenu. Igra Barce bez njega jednostavno nije ista i on to pokazuje iz susreta u susret.

Danas je ovaj 20-godišnji veznjak odigrao svoju 30. utakmicu u sezoni i trenutno je na učinku od sedam pogodaka. Nijedan nije postigao u Evropi.

Pedri je član katalonskog velikana postao 2020. godine. Kupljen je od Las Palmasa za samo pet miliona eura, a sadašnja vrijednost mu je procijenjena na više od 100 miliona.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odmah po dolasku u klub postao je bitan faktor u igri. Iako veoma mlad igrao je konstantno i sada se igra tima s Camp Nou stadiona ne može ni zamisliti bez njega.

Ukupno je Pedri za Katalonce nastupio u 103 utakmice i postigao je 16 pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi