Igra za svjetskog velikana i zarađuje bogatstvo: Svaki dan se preruši, izađi na ulicu i dijeli novac

Veliki dobrotvor

Igra za svjetskog velikana i zarađuje bogatstvo: Svaki dan se preruši, izađi na ulicu i dijeli novac

Admin Čaušević

Dok neki igrači igraju fudbal čisto radi visoke zarade, pojedini čine sve da sa zarađenim novcem usreće najsiromašnije.

Engleski Premiershiš je najjača, ali najbogatija liga na svijetu. Savršeni spoj kvaliteta i visokog primanja gdje je dosta igrača sa sedmičnim primanjem većim od 100.000 funti. Za bh. standarde šestocifreni broj predstavlja istinsko bogatstvo.

Među igarčima koji na semdičnom nivou zarađuju odličan novac nalazi se i možda najveći dobrotvor u modernom fudbalu - Marcus Rashford kojeg Manchester United plaća 200.000 funti svako sedam dana.

Iako je odličan fudbaler, uživa veliku popularno i igra u svjetskom velikanu to ga ne spriječava da svakodnevno obavlja svoju životnu misiju, odnosno da pomaže onim kojim je to najpotrebnije. 

Rashford se nakon svakog treninga preruši, uzme novac, sjedne za volan svog vozila te pomaže najsiromašnijim. Otkrio je to njegov brat Dwaine Maynard.

May be an image of 1 person

Oglasi

"Moj brat je poseban. Nakon svakog treninga svojim vozilom kruži gardom i dijeli novac ih ranu onim koji je to najpotrebnije", ispričao je Maynar te nastavio:

"Objasnio sam mu da je to opasno za njega, ali to njega ne zanima. Kaže da je to njegova misija."

Zahvaljujući svojoj humanitarnoj organizhaciji Farshare za pomoć siromašnim porodicama tokom pandemije koronavirusa Rashford uspio je skupiti 20 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zvijezda Manchester Uniteda je za cilj imala da ukloni siromaštvo među djecom tako što je pokrenuo kampanju za skupljanje obroka za svu djecu kojim je to potrebno. Upravo iz tog razlog je prije nekoliko mjeseci primio i počasni doktorat.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Svaka cast veliki respect.
10 1
Salihović23
"Sir" Marcus Rashford
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti