Marcus Berg: Italija će dobiti prokleti rat
Foto: Marcus Berg (Švedska) u duelu protiv Giorgio Chiellinija (Italija) (EPA)

Napadač Švedske nakon meča

Marcus Berg: Italija će dobiti prokleti rat

Mnogo zanimljivih stvari izdešavalo se sinoć tokom utakmice između Švedske i Italije. Napadač Šveđana Marcus Berg imao je mnogo zamjerki zbog načina ponašanja italijanskih fudbalera. 

Berg je žuti karton dobio već u 2. minuti utakmice i do kraja susreta je morao biti veoma oprezan kako ne bi morao ranije pod tuš. On je rekao da su ga reprezentativci Italije pokušavali na sve moguće načine isprovocirati kako bi dobio drugi žuti, ali da sudac nije nasjeo na njihove igre. 

"Bila je to veoma teška utakmica, kao što smo i očekivali. Oni imaju tri velika centralna defanzivca i znali smo kakva je situacija. Bila je to komplikovana utakmica jer sa dobio žuti karton nakon samo 15 sekundi. Pokušao sam da malo promijenim način igre u nastavku. Mislim da su reprezentativci Italije pokušavali da me iznerviraju kako bih dobio drugi žuti karton, ali sudac nije nasjeo na to", rekao je Berg pa dodao: 

"Ne znam je li Švedska favorit za plasman u Rusiju, ne mislim tako. Moramo otići na San Siro i igrati našu igru. Znamo šta moramo uraditi. Analizirali smo njihovu igru i vjerujemo u naše mogućnosti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Berg nije mogao, a da se ponovo ne osvrne na, po njegovom mišljenju, prljavu igru Italijana. 

"Oni padaju na zemlju u svakom duelu. Znao sam da će biti pravi rat u prvom meču, a vodit ćemo prokleti rat i u ponedjeljak", rekao je napadač Švedske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi