Paul Pogba pao na doping testu i to bi mu moglo okončati karijeru
Foto - EPA

Pronađeni tragovi u krvi

Paul Pogba pao na doping testu i to bi mu moglo okončati karijeru

Midhat Šljivak

Veznjak Juventusa Paul Pogba (30) pao je na doping testu na uzorku koji mu je uzet nakon prvenstvenog meča s Udineseom.

Karijeru Paula Pogbe su u proteklim godinama uništile brojne povrede, a sada je francsukom veznjaku stigla još jedna katastrofalna vijest. Pao je na doping testu.

Nalaz uzorka kojeg je 30-godišnji veznjak Juventusa dao nakon utakmice protiv Udinesea 20. augusta bio je pozitivan na nedozvoljene susptance. U njegovoj krvi su pronađeni tragovi testosterona.

Juventus je igrača odmah suspendovao. On ima tri dana da pošalje zahtjev za novu analizu, a ako i B uzorak bude pozitivan, slijedi mu ogromna suspenzija.

Pogba bi mogao dobiti zabranu igranja na dvije godine i to bi definitivno značilo i kraj njegove karijere.

Oglasi

Paul Pogba se prošle godine vratio u Juventus nakon što je šest godina proveo u redovima Manchester Uniteda.

Gotovo kompletnu prošlu sezonu Francuz je propustio zbog povreda koje su ga zadesile. Ove sezone je konačno počeo igrati, no karijera mu je ponovo udarila u zid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udarac je ovo i za torinski Juventus koji je očekivao da će se Pogba konačno vratiti onaj pravi na teren. Ipak, od toga po svemu sudeći neće biti ništa i Pogba bi mogao na dužu pauzu.

On je za reprezentaciju Francuske odigrao 91 utakmicu i postigao je 11 pogodaka. Osvojio je naslov prvaka svijeta 2018. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_0pasan99
Da budemo realni ne sumnjam da je to upravo i htjeo
1 0
user1676115565
Crni majmun
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti