Bomba iz Pariza: PSG počeo pregovore o spektakularnom transferu!
Foto - EPA

Napadačko pojačanje za Parižane

Bomba iz Pariza: PSG počeo pregovore o spektakularnom transferu!

M. Šljivak

Francuski prvak PSG počeo je pregovore o transferu zvijezde Manchester Uniteda Marcusa Rashforda.

PSG je otpisao argentinskog napadača Maura Icardija. Poručili su mu da može ići, a trener Christophe Galtier saopštio je da je klub u potrazi za napadačem.

"Radimo naporno da pojačamo ovu poziciju. U kontaktu sam s Luisom Camposom, a on je u kontaktu s predsjednikom. Da ne budem shvaćen pogrešno, postoje određene granice do kojih možemo ići", rekao je Galtier.

A izbor za novog napadača pao je na Marcusa Rashforda. L'Equipe tvrdi da je francuski prvak počeo pregovore o potencijalnom dovođenju zvijezde Manchester Uniteda i to bi svakako bila prava bomba za kraj prijelaznog roka.

Rashford se vraća nakon jedne jako neugodne povrede zbog koje je propustio dobar dio prošle sezone, a u Parizu su spremni da mu pruže šansu da podigne karijeru na jedan veći nivo.

PSG je već kontaktirao ljude koji vode karijeru 24-godišnjeg napadača. Pregovori su za sada pozitivni i lako bi se moglo desiti da Rashford napusti Old Trafford do kraja ovog mjeseca. Fudbaler je zainteresovan i želi nove izazove u karijeri, a PSG je itekako veliki korak naprijed.

Oglasi

Rashford je ugovorom s Crvenim đavolima vezan do juna naredne godine. To znači da bi ga parižani mogli dobiti za znatno manje novca nego što on zaista vrijedi i pokušat će da ubrzo završe ovaj transfer.

Marcus Rashford kompletnu je karijeru proveo u Manchester Unitedu. Član prvog tima postao je 2015. godine i od tog trenutka je važan kotač u igri tima s Old Trafforda.

Međutim, i on se u prethodnim sezonama utopio u sivilo ostatka kluba kojem nikako da krene nakon odlaska Sir Alexa Fergusona s klupe. Iz sezone u sezonu se tim pati da se vrati u vrh engleskog fudbala i sve je to mučno gledati.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rashford je u prethodnih sedam godina za Crvene đavole odigrao ukupno 304 utakmice i postigao je 93 pogotka.

Napad PSG je ionako već moćan s Messijem, Mbappeom, Neymarom, Ekitikeom i Sarabijom, a dolazak Rashforda bi ga itekako dodatno osnažio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

f0restinho
Ja bombe i qrca..
7 0
King_Kenny
...hahahaha,e bas spektakularno...tjeras Icardija koji je zabio preko 100 golova u Italiji i dovodis panja koji sa 5 metara ne moze loptu da sutne u gol...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti