Ovaj čovjek je čisti dokaz da u nogometu ljubavi više nema, u klubu prihvatili bolnu istinu

Ovaj čovjek je čisti dokaz da u nogometu ljubavi više nema, u klubu prihvatili bolnu istinu

Edmir Škorić

Nekada se igralo "za raju", ali danas to više nije slučaj. Nogometaši su za klubove vezani isključivo bogatim ugovorima i ništa drugo im nije bitno.

Dobro, postoje izuzeci, ali oni su zaista rijetki. Vrijeme lojalnosti jednom klubu je odavno prošlo. Primjer Francesca Tottija mnogi ne slijede, pa ni francuski reprezentativac Marcus Thuram, koji je odlučio svoj cilj staviti kao prioritet u odnosu na ciljeve svog kluba.

Svjetski viceprvak s Francuskom je procijenio da mu je za napredak hitno potreban transfer u veći klub od Borussije iz Monchengladbacha. Iako su se u njemačkoj momčadi nadali da će Thuram potpisati novi ugovor, a otići tek kada dođe unosna ponuda, to se neće dogoditi.

Proteklog vikenda Borussia iz Monchengladbacha savladala je Bayern iz Münchena 3:2 i doživjela jedan od najljepših dana ove sezone, a veselje je brzo prekinuto kada je Thuram saopštio čelnicima kluba da neće da produži ugovor i da na ljeto odlazi kao slobodan igrač.

Bit će to veliki gubitak za Gladbach jer će besplatno izgubiti igrača čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 32 miliona eura, a izgubit će i svog najboljeg strijelca jer je Thuram ove sezone postigao 14 golova u 22 nastupa.

"Odlučili smo da ga više nećemo zadržati. Činjenica da će otići kao slobodan igrač nije dobra. Teško mi je pomiriti se s tim. Samo se moramo pomiriti s činjenicom da će Marcus vjerojatno otići u veći klub", rekao je sportski direktor kluba Roland Virkus koji je priznao da je Thuram izrazio želju da karijeru nastavi u većem klubu.

Thuram je bio član francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je upisao ukupno pet nastupa, a njegova reprezentacija u finalu je poražena od Argentine.

Sada nam ostaje još da saznamo u kojem velikom klubu Thuram nastavlja karijeru. Sigurno je da mu neće manjakti ponuda, a ranije se povezivao s brojnim jakim ekipama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Borussiji sada samo ostaje žal što nisu reagovali na vrijeme i što nisu prodali igrača kada su dobili ponude za njega. Nadali su se da će im biti vjeran, ali on je osjetio priliku da krene dalje. Ko zna hoće li mu se to isplatiti ili će se kasnije kajati.

Svejedno, sigurno je da je kvalitetan za velike timove, a na njemu je da pokaže svoju pravu vrijednost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi