Marek Hamšik odigrao posljednji meč za Napoli!
Marek Hamšik je karijeru počeo u Slovanu iz Bratislave, a u Italiji je od 2004. godine kada je potpisao za Bresciju. Nakon tri godine u ovom timu sa 20 godina je potpisao za Napoli, klub koji mu je obilježio karijeru (Foto: EPA)

Odlazi u Kinu

Marek Hamšik odigrao posljednji meč za Napoli!

M. Šljivak

Slovački fudbaler Marek Hamšik (31) odigrao je večeras protiv Sampdorije posljednji meč za Napoli.

Kapiten tima iz Napulja dogovorio je transfer u redove kineskog tima Dalian Yifang i sa ovim timom će potpisati ugovor u narednih 48 sati.

Potvrdio je to i trener Napolija Carlo Ancelotti nakon utakmice protiv Sampdorije.

"Pregovori traju i spremni smo mu izaći u susret. Imamo veliko poštovanje prema njemu, ovdje je pisao historiju i ako želi da ide, učinićemo ga sretnim. Ne želim ništa da krijem, pregovori su u toku i njegova je odluka konačna", rekao je Ancelotti.

Prema navodima italijanskih medija sjajni Slovak je odlučio da ode u Kinu. Tamo će zaraditi pravo bogatstvo, a Kinezi su mu ponudili trogodišnji ugovor vrijedan devet miliona eura uz dodatne bonuse.

Napoli će na transferu zaraditi 25 miliona eura...

Slovak odigrao preko 500 utakmica za klub

Marek Hamšik je apsolutna legenda Napolija.

U ovaj klub je stigao davne 2007. godine. Postao je igrač u timu sa San Paola, a odlazi sa cifrom od 520 utakmica i 121 pogotka.

Jedino za čime može žaliti je činjenica da nikada nije uspio osvojiti šampionsku titulu, mada je u nekoliko navrata Napoli bio veoma blizu trofeja.

Ipak, čudno je svakako da je odlučio otići usred sezone. Napoli još uvijek ima šansu za osvajanje naslova prvaka, ali vrlo vjerovatno da se i on zasitio italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Kini će za tri godine zaraditi zaista ogromnu cifru, a interesantno je svakako da je prije samo nekoliko dana jednu ponudu iz ove zemlje odbio.

Za njegove usluge bio je zainteresovan Guangzhou Evergrande. Hamšik ih je odbio, ali nekoliko dana kasnije je odlučio da ode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi