Godina kao iz noćne more za hrvatskog veznjaka: "A bio sam sretan, sretan kao dijete..."

Veliki maler

Godina kao iz noćne more za hrvatskog veznjaka: "A bio sam sretan, sretan kao dijete..."

A. Čaušević

Marko Rog nema mira u 2021. godini.

Hrvatski veznjak je u januaru pokidao križne ligamente, propustio je kompletan drugi dio sezone, a na teren se vratio prije nekoliko sedmica.

Za vikend je nastupio u prijateljskom duelu protiv Augsburga koji je za njega završen na užasan način jer mu ponovo slijedi duga pauza.

Naime, Rog je ponovo pokidao ligamente desnog koljena, istog onog gdje je zimus imao operaciju. Očekuje se nova višemjesečna pauza.

"Bio sam sretan. Zbog mene i svih osoba koje su mi bile blizu ovih sedmica. Sretan kao dijete", napisao je 26-godišnjak na Instagramu te nastavio:

"Sada moram ponovo početi što je teško prihvatiti. Ali sam siguran da ću ragovati da se vratim što je prije moguće i da radim ono što najviše volim: da igram fudbal. Vaša podrška će mi dati snagu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rog je zbog povrede propustio i Evropsko prvenstvo i sigurno je da će željeti da 2021. godina prođe što prije jer se vrlo lako može desiti da ne ubilježi niti jedan takmičarski meč.

Inače, povreda bivšeg igrača Dinama i Cagliarija će natjerati Cagliari da traži nova rješenja u veznom redu, a ponovo se spominje dolazak Radje Nainggolana.

Top Komentari

Realist
Uz Pjacu najveći pehista hrvatskog nogometa
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi