Predsjednika "obuzelo ludilo": Mislili smo birati između njih, ali možda obojica budu tu

Cagliari čeka Nandeza

Predsjednika "obuzelo ludilo": Mislili smo birati između njih, ali možda obojica budu tu

Cagliari je ovog ljeta prodao Nicola Barellu Interu za blizu 40 miliona eura (+ bonusi), a dobar dio tog novca je odmah preusmjeren za transfer Marka Roga iz Napolija.

Plaćen je Rog 15 miliona eura, a uskoro bi trebao stići i Nahitan Nandez iz Boce Juniors.

Špekulisalo se da bi Cagliari mogao pokušati osigurati i potpis Radje Nainggolana iz Intera, ali od toga neće biti ništa ako je suditi po posljednjim izjavama predsjednika kluba sa Sardinije, Tommasa Giulinija.

Naime, Giulini je za Sky Sport govorio o prelaznom roku Cagliarija, te je poručio da bi u ovom trenutku bilo previše za njegov klub da pokuša dovesti i Nainggolana. S Nandezom je, međutim, drugačija situacija.

"Prvobitno smo htjeli Marka Roga ili Nahitana Nandeza, dakle oni su bili alternativa jedan drugome, ali onda me obuzeo momenat ludila i sada je moguće da će obojica stići", izjavio je Giulini, pa nastavio:

"Ipak, moram se pobrinuti da Cagliari kao klub postoji i sljedeće godine, tako da ne možemo pretjerivati sa pričama i oko Nainggolana. Kao što sam rekao, za Nainggolana trenutno nema ništa konkretno. Mislim, međutim, da bi on, kada bi zaista napustio Inter, cijenio Cagliari kao destinaciju".

Urugvajski reprezentativac Nahitan Nandez je navodno i na zimskom prelaznom roku bio blizu transfera u Cagliari, a sada čini se da čelnici italijanskog kluba polako gube strpljenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To je zaista komplikovan proces pregovora i nadamo se da ćemo ga zaključiti u pozitivnom svjetlu. Postaje stresno i Boca mora odlučiti da li će nam ga dati ili ne", istakao je Giulini.

"Još nismo razjasnili da li on treba ostati za još jedan meč Copa Libertadoresa ili treba doći nama, ali nadamo se da ćemo svje riještiti u sljedećih 48 sati... Već danima vidim da naš advokat stalno nešto piše i to me počinje brinuti", poručio je predsjednik Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi