Famozni uhljeb je toliko lijen da na teren izlazi u farmerkama: Za 156 minuta uzeo 6.5 miliona!

Konačno mu je došao kraj

Famozni uhljeb je toliko lijen da na teren izlazi u farmerkama: Za 156 minuta uzeo 6.5 miliona!

Admin Čaušević

Svemu dođe kraj pa tako i uživanju 29-godišnjaku koji je proteklih godina pokupio neslavni epitet najvećem fudbalskog uhljeba. Nakon što je "izmuzao" kasu najglamuroznijeg kluba svijeta sada mora pakovati kofere.

San svakog fudbalera je da jednog dana zaigra za Real Madrid, ta želja se prije pet godina ispunila Marianu Diazu koji je trebao biti veliko pojačanje i zamjena za Cristiana Ronalda.

Kraljevi su tada svog bivšeg omladinca Lyonu platili 21.5 miliona eura i očekivali su velike stvari od njega, međutim dobili su suprotno pošto reprezentativa Dominikanske republike već neko vrijeme nema na velikoj sceni.

Diaz je u potpunosti ispao iz sastava dolaskom Carla Ancelottija i njegova minutaža na terenu je mizerna te uglavnom uopšte ne dobija pozive na utakmice.

Koliko se zapravo ulijenio od neigranja najbolji je pokazatelj prošlosedmični događaj prilikom podrške Vinicisu Junioru pred meč sa Rayom Vallecanom.

Oglasi

I dok su svi igrači Reala na teren stadiona Santiago Bernabeu izašli u klupskoj opremi, jedini je Diaz nosio farmerke, a preko je nekako uspio obući dres.

Ove sezone je skupio svega 156 minuta raspoređenih na 11 nastupa. Starter je bio samo jednom i to nedavno protiv Real Sociedada kada su se Kraljevi već bili oprostili od titule.

Iako praktično i nema fotografije iz igre za sezonu 2022/23 toga i neće toliko pogoditi jer je na ime plate zaradio 6.5 miliona eura, a Real je koštao dodatna dva miliona na ime poreza.

Za pet godina na stadionu Santiago Bernabeu odigrao je svega 70 utakmica, postigao pet golova i skupio nešto više od 2.000 minuta što dovoljno govori koliko je zapravio nevažan za cijeli tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, iz Madrida odlazi kao multimilioner, ali i osvajač čak devet trofeja, uključujući i onaj najprestižniji - Ligu prvaka. Na terenu nije dao nikakav doprinos, ali svejedno se ima čime pohvaliti.

U prošlosti je niz klubova kucalo na vrata Real Madrid, a Diaz bi poput papagaja stalno ponavljao da želi ostati. Međutim, njegovoj sreći je došao kraj i sada će novo "uhljebljenje" morati tražiti na nekom drugom mjestu. Ugovor s Kraljevima mu ističe krajem mjesec i produženje istog mu nije ponuđeno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Ajde ćeraj ga, Perez živ bio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti