Saudijska Arabija ubija fudbal nestvarnim ponudama - Benzema ovo ne može odbiti
Saudijska Arabija ponudila je nestvarne uslove Karimu Benzemi kako bi došao kod njih (Foto: EPA)

Jako blizu odlaska iz Real Madria

Saudijska Arabija ubija fudbal nestvarnim ponudama - Benzema ovo ne može odbiti

Midhat Šljivak

Napadač Real Madrida Karim Benzema (35) dobio je ponudu iz Saudijske Arabije i ozbiljno razmišlja da napusti Kraljeve. Poznati su svi uslovi koje mu ova država nudi i pravo je pitanje kako odbiti zaista nestvarnu ponudu.

Karim Benzema dobio je nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije. Napadač Reala jedan je u nizu igrača koje ova država želi u svojim redovima i pomjeraju granice normalnog u fudbalu.

Poznati su svi detalji ugovora koji su ponuđeni 35-godišnjem Francuzu. Oni djeluju zaista nestvarno i nešto je što je definitivno teško odbija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsrKcqDo-da/[/instagram]

Karim Benzema bi mogao birati tim u kojem će igrati. Dobio bi ugovor od 200 miliona eura za dvije godine, ali i brojne ostale pogodnosti.

U njegov džep išao bi sav novac od sponzorskih ugovora, prodaje dresova, a moći će birati i kuću i mjesto gdje bi živio. Svi bi imao apsolutno besplatno uz brojne druge luksuzne stvari.

Oglasi

Navodno su Arapi pristali na apsolutno sve što je Karim zatražio. Bez ikakvog razmišljanja su rekli 'DA' i sada se čeka njegova konačna odluka.

Francuski fudbaler još uvijek razmišlja. Nije nimalo lako donijeti odluku kada su u pitanju ovakve cifre, ali je, po navodima španskih medija, itekako zainteresovan jer se toliko novca ne odbija.

Ugovor o nastavku saradnje s Real Madridom još uvijek je na stolu. Međutim, ništa nije potpisano i ostaje nam da vidimo šta će legendarni napadač odlučiti.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Crobx9CLY2p/[/instagram]

Karim Benzema je 'Kralj' postao još 2009. godine. U proteklih 14 godina je s Realom osvojio apsolutno sve što je mogao i u ovom timu je postao najbolji fudbaler svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu kraljevskog kluba Benzema je nastupio u ukupno 647 utakmica i zabio je 353 pogotka. Ukupno je uzeo 24 trofeja.

Podsjetimo, on je početni dio karijere proveo u Lyonu, a francuski tim ga je prodao Realu 2009. godine za 35 miliona eura i to se ispostavio kao vrhunski potez Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi