Neredi u Mariboru, utakmica prekinuta, pa kasnije nastavljena

Okršaj navijaač na tribinama

Neredi u Mariboru, utakmica prekinuta, pa kasnije nastavljena

Edmir Škorić

Na uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige između Maribora i Fenerbahčea došlo je do tučnjave na tribinama te je utakmica bila jedan period prekinuta.

Sredinom drugog dijela utakmice došlo je do prekida nakon što je na tribinama došlo do tučnjave među navijačima.

Nešto prije 70. minute došlo je do prekida u Ljudskom vrtu. Grupa gostujućih navijača iskrala se iz svog sektora i napala navijače Maribora na istočnoj tribini. Policija je nakon nekoliko minuta uspjela smiriti situaciju, no utakmica se ipak nije nastavila i prekid je poprilično trajao.

Na kraju, kada je ispražnjen dio tribina gdje su bili smješteni gosti iz Turske, meč je nastavljen, a Maribor lovi "malo čudo".

Fener je vodio sa 1:0 do trenutka kada je meč prekinut, a s obzirom da je slavio s 3:1 u prvoj utakmici, nalazi se na korak od play-offa, gdje bi igrao protiv Twentea.

Oglasi

U prvom susretu sve golove smo vidjeli u drugom poluvremenu. Fenerbahče je prvo poveo 2:0, ali je potom Maribor uspio smanjiti rezultat debijem Marka Strajnara, kojem je Josip Iličić savršeno dodao.

Činilo se da će se ljubičice kući vratiti s povoljnim rezultatom, no prednost Fenera je povećao Dušan Tadić u samom finišu meča.

Bh. reprezentativac Edin Džeko nije starter i očekivalo se da uđe u drugom poluvremenu, ali za sada je utakmica suspendovana.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Top Komentari

plemic
sulejman veličanstveni nije mogao uzeti sloveniju, a grupa pijanih i napušenih bi to htjela. a možda su postigli cilj, prekid!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi