Prije nekoliko godina su krvnici upali u Sarajevo, sada je njih 168 imalo bolestan plan

Na vrijeme zaustavljeni

Prije nekoliko godina su krvnici upali u Sarajevo, sada je njih 168 imalo bolestan plan

E. Škorić

Prije osam godina je oko 150 navijača poljskog Lecha doputovalo u Sarajevo, te je došlo do žestokih obračuna sa domaćim navijačima na glavnoj ulici u Vogošći.

Povrijeđeno je tada devet policijskih službenika, šest navijača Lecha, a jedna osoba je uhapšena. Navijači su bili naoružani bakljama, palicama i inventarom iz obližnjih ljetnjih bašti.

U hotelu "Sunce", u kojem su bili smješteni navijači poljskog Lecha je polupan inventar, a uništen je autobus kojim su došli Poljaci. Sukob se dogodio kasno navečer, oko 23:30. Huligani iz Poljske uvijek su bili na lošem glasu i često odlaze na putovanja isključivo sa namjerom da naprave haos.

Sada su to pokušali uraditi u Trnavi prije večerašnje utakmice 3. pretkola Konferencijske lige protiv Spartak Trnave.

Češka policija saznala je za planove za tučnjavu huligana na polju u blizini sela Jistebník, jugoistočno od Ostrave. Napokon su na mjesto došla do 52 poljska automobila.

Oglasi

Češka policija stigla je na mjesto događaja i kontrolirala sva vozila i ukupno 168 osoba. Četvorica su privedena. Prema informacijama Deníka.cz, radilo se isključivo o automobilima iz Poljske i huliganima koji su predstavljali Lech.

"Počeli su se okupljati ispred automobila i pripremati za fizički obračun, na što su upućivali i elementi njihove odjeće koju koriste ljubitelji borilačkih sportova", rekla je za Deník.cz glasnogovornica policije Pavla Jirouškova.

Na mjesto su upućene najbliže policijske patrole, interventna jedinica, jedinica za specijalne mjere, strana policija, kinolozi te kriminalistički vještaci koji se bave problematikom ekstremizma.

“Potvrđeno je da se radi o navijačima koji putuju u Slovačku na nogometnu utakmicu. Zahvaljujući intervenciji policije nije došlo do sukoba navijača”, dodala je Jirouškova.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Spartak Trnava danas od 20 sati igra uzvratnu utakmicu polufinala kvalifikacija Lige konferencija protiv Lecha iz Poznana, prvi dvoboj dobio je poljski sastav 2:1.

Srećom, izbjegnut je žestok huliganski obračun i možda tragedija. Podsjetimo da su prošle sedmice navijači Dinama iz Zagreba upali u Atinu i napali navijače AEK-a, pa je jedan grčki navijač ubijen i još uvijek se vodi istraga i pokušava pronaći ubica.

Top Komentari

istok24
Jesu li to oni što su im Horde Zla zvale policiju da ih spašava ispred hotela u Vogošći. ??? Legenda kaže da neke jos traže po okolnim brdima.
1 2
Starigrad01
Pa,budale jedne.Belaj pravili po Vogošći gdje je bilo dvadaeatak naših navijača,uglavnom djece.Pto ga nisu pravili po gradu? Drotovi ih čuvali.Njih 7-8 se nekako izdvojilo,pa su poslie svoje zube u rukama nosili ispod nebodera kod pijace Ciglane.To gazanje sam svojim oćima vidio
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi