Edina Džeku u Sloveniji dočekao čovjek koji je obilježio njegovu karijeru
Foto: Screenshot

Komentator koji mu je dao nadimak

Edina Džeku u Sloveniji dočekao čovjek koji je obilježio njegovu karijeru

Eldar Ganibegović

Edin Džeko i njegov Fenerbahče stigli su u Maribor gdje će nastaviti put ka grupnoj fazi Konferencijske lige. U ovom slovenačkom gradu Džeku je dočekao čovjek koji je obilježio njegovu karijeru.

Fudbaleri Fenerbahčea sutra igraju revanš utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige protiv Maribora u Sloveniji, nakon što su u prvom meču slavili s 3:1.

Danas je ekspedicija istanbulskog tima stigla u Sloveniju, a s njima i Edin Džeko kojeg je tamo dočekao čovjek koji je obilježio njegovu karijeru.

Naime, Dijamanta je u Mariboru dočekao poznati komentator Marjan Mijajlović, koji mu je upravo i dao malopređašnji spomenuti nadimak.

Popularni Maki je na Facebooku objavio fotografiju s Edinom Džekom uz opis: "Dočekao sam Dijamanta u Mariboru."

Dočekao sam Dijamanta u Mariboru

Posted by Marjan Mijajlovic on Wednesday, August 16, 2023
Oglasi

Podsjetimo, nadimak Dijamant Edin Džeko je od Marjana Mijajlovića dobio još 2009. godine kada je Bosna i Hercegovina gostovala kod Belgije u Genku i pobijedila s 2:4 u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi.

Edin Džeko je tada postigao pogodak za vodstvo naše selekcije na zaista sjajan način, a tokom proslave pogotka Mijajlović, koji je komentarisao taj meč, nazvao ga je Dijamantom i do dan danas je to Džekin nadimak.

Marjan Mijajlović je i našoj reprezentaciji dao nadimak "Zmajevi" po Huseinu-kapetaun Gradaščeviću, poznatom "Zmaju od Bosne", Vedadu Ibiševiću je dao nadimak "Vedator", kao i mnoge druge.

Što se Edina Džeke tiče, on je na sjajan način započeo avanturu u Fenerbahčeu. Osim što je briljirao na pripremama, u tri zvanične utakmice do sada postigao je tri pogotka i upisao četiri asistencije. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Taj učinak, ustvari, ostvario je na samo dvije utakmice (protiv Zimbrua u Konferencijskoj ligi i Gaziantepa u Süper Ligi), s obzirom na to da protiv Maribora u prvom meču nije direktno učestvovao niti kod jednog pogotka. 

Top Komentari

Kugla
Prestanite vise pisati o ovoj prodanoj dusi on je pljuno na BiH dabi uzeo Hrvatsko drzavljanstvo
0 0
Mowzilla
2009. draga redakcijo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi